Puur Koken Weekend

Zo wordt vega(n) koken - met biologische, pure ingrediënten - een feestje.

Ruim 63 cursisten

gingen je voor!

Een lang weekend

lekker koken met gelijkgestemden.

Meer dan 80 recepten

dus altijd inspiratie voor de volgende maaltijd.

Jij...

  • Bent toe aan nieuwe gerechten en inspiratie

  • Bent enthousiast over de vegetarische keuken 

  • Hebt de cursus Puur Koken al eens gedaan en bent aan verbreding toe

  • Wilt graag met natuurvoedingsproducten koken 

  • Wilt meer weten over een gezonde manier van eten 

  • Wilt meer zekerheid en zelfvertrouwen in de keuken 

  • Wilt uitwisselen met andere kookfanaten 

  • Wilt een lang weekend eten-koken-eten-koken-eten-koken

Over deze kookcursus

Jij wilt weten hoe je lekker, volwaardig en met plezier vega(n) kookt. Dat komt goed uit. Dat is namelijk precies wat je tijdens deze kookcursus leert. Op vrijdag einde van de middag heten we je welkom op een prachtige locatie midden in de natuur. Hier gaan we aan de slag met onderwerpen als: kooktechnieken, het samenstellen van maaltijden, werken met seizoensproducten en het op smaak brengen van gerechten. Op maandagochtend ga je naar huis met een rugzak vol kennis, nieuwe vrienden én kookinspiratie voor de rest van het jaar! 


Zo’n dag in een notendop: 

  • Je bereidt diverse maaltijden, verspreid over de dag

  • Je krijgt begeleiding van ervaren koks 

  • Je volgt een dagelijkse kookdemo en kookworkshop

  • Je krijgt theorie met uitleg 

  • Je ontvangt tips voor het goed op smaak brengen van gerechten 

  • Je hebt voldoende tijd over om te lezen, te werken, te ontspannen

Nu early bird van 895,- voor 849,-


Inclusief: 
  • Acht professionele kooklessen gedurende het weekend

  • Alle maaltijden, koffie, thee en tussendoortjes

  • Receptenbundel met meer dan 80 recepten 

  • Toegang tot de vegachecklistcursus t.w.v.  € 55,-

  • Zes online kooklessen om te bekijken

  • Drie overnachtingen op een gedeelde kamer*

  • De afwas

  • Alle ingrediënten, puur én 100% biologisch

  • Bedlinnen, handdoeken en toeristenbelasting 

*Behoefte aan meer privacy? Boek dan - tegen meerprijs - een privékamer. 

Zij gingen jou voor

Ik heb de dagen van de midweek ervaren als een onvergetelijke belevenis! Ik heb er enorm veel van geleerd, en ga dat zoveel mogelijk integreren in de maaltijden die ik ga bereiden. Ik heb jou thuis een fenomeen genoemd, en dat meen ik! Jij hebt kennis van zaken, en kunt dat goed overbrengen. Terwijl je niemand het gevoel geeft dat zij er niets van kan. Goed dat je zei dat je het leuk vond dat wij dingen niet wisten, zodat jij je nuttig kon maken. Tijdens het koken was je bereid overal tegelijk te zijn, een hectisch gebeuren. Jij had ogen en oren overal, en je deed dat ogenschijnlijk moeiteloos. Wat een tomeloze energie straalde je uit! Hulde, in één woord!!! Dank je wel!
- R.S.
De Puur koken midweek was geweldig! Het waren hele gezellige, inspirerende en leerzame dagen. Door het bereiden van de gerechten en het smullen ervan heb je meteen de smaak te pakken. De recepten die je meekrijgt wil je het liefst allemaal meteen maken. Na deze dagen is het bedenken, bereiden en eten voor mij een feestje geworden. Dat alles door het enthousiasme dat Marion uitstraalt en haar kennis, ervaring, haar vrolijke en vriendelijke manier van lesgeven!
Samen vegetarisch koken
- deelnemer

Jouw kookkunsten verbeteren, in het gezelschap van een groep gelijkgestemden?
Dan is deze kookcursus echt iets voor jou! 

Foto Marion Pluimes

Meet Marion

Marion Pluimes is naast chef ook diëtist, docent en auteur. Zij heeft ruim 35 jaar ervaring op het gebied van natuurvoeding samengevat in een korte, behapbare cursus. Hier is de zin van de onzin gescheiden. Zodat jij gezonde, weloverwogen keuzes kan maken. En daarnaast - vol vertrouwen - de sterren van de hemel kunt koken.