Duurzaam koken met de ecostoof

Maak kennis met een moderne manier van koken en geniet van smaakvolle en voedzame gerechten!

Energiezuinig

Verlaagt energieverbruik en CO2-uitstoot.

Smaakvol

Langzame garing behoudt smaken en maakt ingrediënten sappiger.

Voedzaam

Behoudt vitaminen en mineralen in gerechten. 

Verbreed je culinaire horizon op een duurzame manier

De ecostoof is een innovatieve kookmethode die perfect past in de hedendaagse visie op duurzaam en milieubewust leven. Het biedt een fantastische manier om energie te besparen terwijl gerechten langzaam worden bereid tot in de perfectie. Onze speciaal ontworpen kookworkshop is gericht op hobbykoks die hun kookvaardigheden willen verrijken met duurzame technieken zonder concessies te doen aan smaak of kwaliteit.


De ecostoof creëert smaakvolle gerechten door langzame garing, wat resulteert in beter behouden smaken en sappigere ingrediënten. Bovendien behoudt deze methode meer voedingsstoffen in het eten door minder intensieve hittebehandeling. Van soepen en stoofschotels tot granen, peulvruchten en yoghurt, de ecostoof biedt veelzijdigheid voor diverse gerechten.


Ecostoof met rode stoof er in

Unieke voordelen van de Ecostoof

 • Energie efficiënt
  Door te koken met een ecostoof reduceer je energieverbruik aanzienlijk, wat bijdraagt aan een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Het uitschakelen van het fornuis tijdens het grootste gedeelte van de kooktijd resulteert in aanzienlijke besparingen en helpt het milieu te beschermen. Deze methode is niet alleen duurzaam maar ook kosteneffectief voor huishoudens die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

 • Verbeterde smaakbeleving
  Langzame garing in de ecostoof zorgt ervoor dat smaken beter behouden blijven en ingrediënten sappiger en malser worden. De unieke kookmethode van de ecostoof draagt bij aan meer intense en rijke smaakprofielen in diverse gerechten. Geniet van overheerlijke maaltijden met behoud van alle natuurlijke aroma's dankzij deze innovatieve manier van koken.
Ecostoof in hoes met groenten op tafel

Nog meer voordelen van de Ecostoof

 • Behoud van voedingswaarde
  Minder intensieve hittebehandeling in de ecostoof helpt om meer vitaminen en mineralen in het eten te behouden. Door op lagere temperaturen te garen, blijven voedingsstoffen beter behouden voor een gezondere maaltijd. Kies voor de ecostoof om optimaal te profiteren van alle voordelen die deze duurzame kookmethode te bieden heeft.

 • Veelzijdig in bereidingen
  Van soepen en stoofschotels tot granen en zelfs brood; veel verschillende gerechten kunnen bereid worden in de ecostoof. Ontdek de eindeloze mogelijkheden van koken met een ecostoof en laat je verrassen door de diversiteit aan manieren. 

Na deze workshop

 • Kan jij nieuwe vegetarische en veganistische gerechten bereiden dankzij onze kookworkshop met de ecostoof.
 • Bespaar je tijd en energie door gebruik te maken van de efficiënte ecostoof dankzij het koken van 7 heerlijke vega(n) gerechten.
 • Ken jij de veelzijdigheid van de ecostoof en maak je voortaan gezonde, duurzame maaltijden met verse ingrediënten!
Foto Marion Pluimes

Leer vandaag nog duurzaam koken!

Wacht niet langer en ontdek de voordelen van koken met de ecostoof. Maak een verschil voor het milieu en geniet van smaakvolle gerechten!