De Natuurkeuken Basis

Professioneel leren koken? Ontdek dé kookopleiding tot biokok. 

Ben jij een...

  • gedreven thuiskok;

  • enthousiaste moestuinder;

  • natuurdiëtist of gewichtsconsulent;

  • voedingsdeskundige of -adviseur;

  • voedingsgeneeskundige of therapeut;

  • osteopaat of homeopaat;

  • kok of cateraar;

  • natuurvoedingswinkelier? 

En ben jij specifiek geïnteresseerd in natuurvoeding en de praktische invulling hiervan? Om jouw gezin, gasten, klanten of cliënten nóg beter van dienst te kunnen zijn? Dan heb jij jouw vega(n)-bio kookopleiding gevonden. Wij vinden het belangrijk dat jij bij deze opleiding op de juiste plek zit. Daarom vragen we je bij het aanmelden naar je opleidingsniveau en ambities. 

Over deze kookopleiding

Vanaf september 2024 start weer een nieuwe lichting met de opleiding Natuurkeuken Basis. Deze praktische opleiding omvat 16 inspirerende lessen, boordevol tips, kookdemonstraties, uitleg en veel (!) proeven. We dompelen je onder in de wondere wereld van de natuurvoeding. Tijdens de lesdagen kook je met de beste biologische producten, oefen je met verschillende kook- en snijtechnieken en leer je de mooiste smaakcombinaties creëren. Gewoon, vanuit de losse pols. 

Prijs: € 3895,00 incl. 21% BTW*  

Een dag in onze kookstudio

10.00

Theorie: les in productkennis en recept- en menuleer. Je leert daarnaast zelf recepten schrijven én woont een kookdemonstratie van één van onze docenten bij. 

12.30

Lunch. Iedere deelnemer neemt iets mee voor het lunchbuffet. Hier genieten we gezamelijk van. Vervolgens ontvang je feedback op jouw gerecht. 

13.30

Koken in groepjes van twee of individueel. 

16.00

Samen genieten van de gerechten, feedback geven en opruimen. 

Zij gingen jou voor

Mijn doel was om in 30 minuten een maaltijd op tafel te kunnen zetten maar ik heb hele andere dingen geleerd. Ik ben het koken anders gaan bekijken en het heeft me zelfvertrouwen gebracht.  Het is een blijvende verandering waar ik blij mee ben. Het is een onderdeel van mijn leven geworden

Vegetarisch genieten
- Wil
Ik ging op ontdekkingstocht om te kijken of ik koken echt wel zo leuk vind. En ja, ik ben alleen maar nog enthousiaster geworden. Ik heb een lange lijst van ontdekkingen en leermomenten. Over de smaak rond maken, koken volgens het seizoen en mezelf uitdagen. De passie voor koken verbindt ons allemaal.
- Eluna

Zij gingen jou voor

Mijn doel was om in 30 minuten een maaltijd op tafel te kunnen zetten maar ik heb hele andere dingen geleerd. Ik ben het koken anders gaan bekijken en het heeft me zelfvertrouwen gebracht.  Het is een blijvende verandering waar ik blij mee ben. Het is een onderdeel van mijn leven geworden

Vegetarisch genieten
- Wil
Ik ging op ontdekkingstocht om te kijken of ik koken echt wel zo leuk vind. En ja, ik ben alleen maar nog enthousiaster geworden. Ik heb een lange lijst van ontdekkingen en leermomenten. Over de smaak rond maken, koken volgens het seizoen en mezelf uitdagen. De passie voor koken verbindt ons allemaal.
- Eluna
vegetarische wrap

Na de opleiding;

Na het volgen van deze opleiding weet jij precies hoe je een lekkere en gevarieerde maaltijd bereidt, waarin groenten en andere plantaardige producten (zoals peulvruchten en noten) een hoofdrol spelen. Je weet daarnaast hoe je gebak maakt van volwaardige melen en met natuurlijk zoetmiddelen. Met én zonder recept. Jouw zintuigen en technieken zijn tenslotte goed getraind. 


Uiteindelijk ken je alle fijne kneepjes van het vak. Jij stroomt over van de inspiratie en motivatie. Uiteraard weet jij precies hoe je dat wat je geleerd hebt in de praktijk moet brengen. Veel kookplezier! 

Marion Pluimes Portret
Doe je met deze opleiding mee? Maak dan vast een extra keukenkastje en boekenplank vrij om alle extra inspiratie te herbergen! 
- Marion, oprichter & chef

Jouw docenten

Foto Marion Pluimes
Marion Pluimes
Beter van Berckel
Peter van Berckel
Foto van Cathy docent
Cathy Verschoor

Goed om te weten

De opleiding bestaat uit 15 lesdagen en één eindpresentatie-dag. Deze lessen vinden grotendeels plaats in de professionele kookstudio 'Het Kookcollege' in Amersfoort. Een aantal lessen vindt plaats via Zoom. Koken in je eigen keuken, dus. 

Het maximale uit jouw opleiding halen? Maak dan tijd vrij om te kunnen testkoken, om literatuur te lezen, de opdrachten te maken en gerechten voor de lesdag te koken. Ga uit van een studiebelasting van één dag per week.
Kijk bij veelgestelde vragen voor het lesrooster, de lijst met verplichte literatuur en andere materialen. 


Wil je nog meer weten? Ga voor specifieke informatie naar onze veelgestelde vragen. 

De Natuurkeuken Basis start op:

25-09-2023

start om 10 uur!

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
De opleiding De Natuurkeuken geven we in Amersfoort, de andere kooklessen zijn in de kookstudio in Oosterhout.