
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 2 eetl appelazijn
- zout
- 75 gr rozijnen
- 3 eetl sinaasappelsap
- 500 gr wortel
- 2 theel harissa
- olijfolie
- 200 gr quinoa
- 100 gr pompoenpitten
- 5 takjes peterselie
- een handje muntblaadjes
Bereiden
1. was de komkommer, schaaf op de mandoline in zeer dunne plakje
2. doe in een kom met azijn en ½ theel zout
3. kneed een paar keer tot je de structuur van de komkommer voelt veranderen en laat zo staan
4. verwarm een oven voor op 225 ºC
5. meng de rozijnen met sinaasappelsap en laat wellen
6. was de wortel, snijd in schuine plakken van ½ cm dikte
7. meng met de harissa, ½ theel zout en 1 eetl olijfolie
8. verdeel over een bakplaat en bak goudbruin op 225 ºC in 20 min.
9. laat afkoelen
10. kook de quinoa gaar in ruim water in 8 min. en giet af
11. spreid uit over een bord om af te koelen
12. rooster de pompoenpitten tot ze smaak geven maar net niet bruin worden
13. giet de rozijnen af en vang het sap op
14. hak de peterselie en munt fijn
15. voeg 4 eetl olijfolie, een snuf zout, peterselie en munt toe
16. meng tot een dressing
17. meng quinoa, wortel en rozijnen met de dressing
18. doe in een kom, garneer met komkommer en pompoenpitten
Tip
Maak teveel en gebruik het de volgende dag als lunch, de smaken zijn dan verder doorgetrokken, heerlijk!