Marok Salad

Gepubliceerd op 26 mei 2022 om 09:53


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


½ komkommer
2 eetl appelazijn
zout
75 gr rozijnen
3 eetl sinaasappelsap
500 gr wortel
2 theel harissa
olijfolie
200 gr quinoa
100 gr pompoenpitten
5 takjes peterselie
een handje muntblaadjes

Bereiden


was de komkommer, schaaf op de mandoline in zeer dunne plakje
doe in een kom met azijn en ½ theel zout
kneed een paar keer tot je de structuur van de komkommer voelt veranderen
laat zo staan
verwarm een oven voor op 225 ºC
meng de rozijnen met sinaasappelsap en laat wellen
was de wortel, snijd in schuine plakken van ½ cm dikte
meng met de harissa, ½ theel zout en 1 eetl olijfolie
verdeel over een bakplaat en bak goudbruin op 225 ºC in 20 min.
laat afkoelen
kook de quinoa gaar in ruim water in 8 min. en giet af
spreid uit over een bord om af te koelen
rooster de pompoenpitten tot ze smaak geven maar net niet bruin worden
giet de rozijnen af en vang het sap op
hak de peterselie en munt fijn
voeg 4 eetl olijfolie, een snuf zout, peterselie en munt toe
meng tot een dressing
meng quinoa, wortel en rozijnen met de dressing
doe in een kom, garneer met komkommer en pompoenpitten

Tip


Maak teveel en gebruik het de volgende dag als lunch, de smaken zijn dan verder doorgetrokken, heerlijk!


«