
Ingrediënten
1 pita broodje (of flatbread)
een flinke hand gescheurde oesterzwammen
1 eetl shoarmakruiden
bodem olijfolie
snuf peper en zout
drupje appeldiksap
coleslaw of reepjes andere sla
knoflooksaus
Bereiden
pita in oven of broodrooster verwarmen
koekenpan verhitten
olie erin, oesterzwammen erin, op hoog vuur bakken
tussendoor deksel er op zodat vocht erin blijft
shoarmakruiden erover strooien en mee bakken tot droog
peper, zout en diksap er over
goed door warmen to mooie bruine kleur
pita open snijden en vullen met oesterzwammen
dien op met coleslaw, knoflooksaus
Knoflooksaus
Lekker mengen:
6 eetl sojayoghurt, 2 eetl veganaise, 2 teentjes gehakte knoflook, 2 eetl gehakte peterselie, peper en zout naar smaak
Shoarmakruiden
Het is eigenlijk een gekke naam want het zijn shoarma SPECERIJEN maar goed, als het maar lekker is! Maal het liefst al je specerijen vers in een koffiemolen en maak niet teveel. Hoe langer je het bewaard hoe minder de smaak wordt.
2 theel korianderpoeder
5 theel paprikapoeder
2 theel komijnpoeder
1 ½ theel chilipoeder
2 theel geelwortelpoeder
2 theel kerriepoeder
1 theel peper
1 theel zout
½ theel kaneelpoeder
½ theel gemberpoeder