
Ingrediënten
- 1 pita broodje (of flatbread)
- een flinke hand gescheurde oesterzwammen
- 1 eetl shoarmakruiden
- bodem olijfolie
- snuf peper en zout
- drupje appeldiksap
- coleslaw of reepjes andere sla
- knoflooksaus
Bereiden
1. pita in oven of broodrooster verwarmen
2. koekenpan verhitten
3. olie erin, oesterzwammen erin, op hoog vuur bakken
4. tussendoor deksel er op zodat vocht erin blijft
5. shoarmakruiden erover strooien en mee bakken tot droog
6. peper, zout en diksap er over
7. goed door warmen to mooie bruine kleur
8. pita open snijden en vullen met oesterzwammen
9. dien op met coleslaw, knoflooksaus
Knoflooksaus
Lekker mengen:
6 eetl sojayoghurt, 2 eetl veganaise, 2 teentjes gehakte knoflook, 2 eetl gehakte peterselie, peper en zout naar smaak
Shoarmakruiden
Het is eigenlijk een gekke naam want het zijn shoarma SPECERIJEN maar goed, als het maar lekker is! Maal het liefst al je specerijen vers in een koffiemolen en maak niet teveel. Hoe langer je het bewaard hoe minder de smaak wordt.
- 2 theel korianderpoeder
- 5 theel paprikapoeder
- 2 theel komijnpoeder
- 1 ½ theel chilipoeder
- 2 theel geelwortelpoeder
- 2 theel kerriepoeder
- 1 theel peper
- 1 theel zout
- ½ theel kaneelpoeder
- ½ theel gemberpoeder