
Ingrediënten
- 125 gr pure chocolade
- 400 gr gare rode bietjes
- 3 eieren
- 250 gr oersuiker
- 35 gr rijstmeel
- 50 gr gemalen amandelen
- 70 gr cacaopoeder
- 2 theel bakpoeder
- peper en zout
- 1 theel zoethoutpoeder (optioneel)
Bereiden
- verwarm de oven voor op 160 ºC, boven-onderwarmte
- bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier
- smelt de chocolade au bain marie
- pureer de bietjes helemaal glad
- klopt de eieren met de oersuiker in 8-10 min. schuimig
- zodanig dat als je een schep schuim op het schuim legt, dit niet meteen wegzakt
- zet apart
- doe de bietenpuree in een grote kom en voeg, rijstmeel, gemalen amandelen, cacaopoeder, bakpoeder, snufje zout, snufje peper en eventueel zoethoutpoeder toe
- meng dit zorgvuldig
- meng de gesmolten chocolade meng het bietenmengsel
- voeg een flinke schep van het eischuim toe en roer goed door
- ( dit heet familie maken)
- voeg nu de rest van het eischuim toe en meng fluks
- doe in de bakvorm en bak 35-40 min.
- laat in de oven 30 min. rusten
- snijd in stukken en bestuif met een wolkje cacaopoeder
Tip
Maak zelf zoethoutpoeder door wat losse zoethout thee (stukjes zoethout) in een koffiemolentje te malen.