Brownie met rode biet

Gepubliceerd op 2 februari 2022 om 16:46


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


125 gr pure chocolade
400 gr gare rode bietjes
3 eieren
250 gr oersuiker
35 gr rijstmeel
50 gr gemalen amandelen
70 gr cacaopoeder
2 theel bakpoeder
peper en zout
1 theel zoethoutpoeder
(optioneel)

Bereiden


verwarm de oven voor op 160 ºC, boven-onderwarmte
bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier
smelt de chocolade au bain marie
pureer de bietjes helemaal glad
klopt de eieren met de oersuiker in 8-10 min. schuimig
zodanig dat als je een schep schuim op het schuim legt, dit niet meteen wegzakt
zet apart
doe de bietenpuree in een grote kom en voeg, rijstmeel, gemalen amandelen, cacaopoeder, bakpoeder, snufje zout, snufje peper en eventueel zoethoutpoeder toe
meng dit zorgvuldig
meng de gesmolten chocolade meng het bietenmengsel
voeg een flinke schep van het eischuim toe en roer goed door
( dit heet familie maken)
voeg nu de rest van het eischuim toe en meng fluks
doe in de bakvorm en bak 35-40 min.
laat in de oven 30 min. rusten
snijd in stukken en bestuif met een wolkje cacaopoeder

Tip


Maak zelf zoethoutpoeder door wat losse zoethout thee (stukjes zoethout) in een koffiemolentje te malen.


«   »