Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Brownie met rode biet

Gepubliceerd op 2 februari 2022 om 16:46


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


  • 125 gr pure chocolade
  • 400 gr gare rode bietjes
  • 3 eieren
  • 250 gr oersuiker
  • 35 gr rijstmeel
  • 50 gr gemalen amandelen
  • 70 gr cacaopoeder
  • 2 theel bakpoeder
  • peper en zout
  • 1 theel zoethoutpoeder (optioneel)

Bereiden


  1. verwarm de oven voor op 160 ºC, boven-onderwarmte
  2. bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier
  3. smelt de chocolade au bain marie
  4. pureer de bietjes helemaal glad
  5. klopt de eieren met de oersuiker in 8-10 min. schuimig
  6. zodanig dat als je een schep schuim op het schuim legt, dit niet meteen wegzakt
  7. zet apart
  8. doe de bietenpuree in een grote kom en voeg, rijstmeel, gemalen amandelen, cacaopoeder, bakpoeder, snufje zout, snufje peper en eventueel zoethoutpoeder toe
  9. meng dit zorgvuldig
  10. meng de gesmolten chocolade meng het bietenmengsel
  11. voeg een flinke schep van het eischuim toe en roer goed door
  12. ( dit heet familie maken)
  13. voeg nu de rest van het eischuim toe en meng fluks
  14. doe in de bakvorm en bak 35-40 min.
  15. laat in de oven 30 min. rusten
  16. snijd in stukken en bestuif met een wolkje cacaopoeder

Tip


Maak zelf zoethoutpoeder door wat losse zoethout thee (stukjes zoethout) in een koffiemolentje te malen.


«   »