Bietenbrood met karwij

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 14:14


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


50 gr havervlokken
1 theel gedroogde tijm
40 gr pompoenpitten
2 theel karwijzaad
2 theel nigellazaad
100 gr speltbloem
100 gr volkoren meel
2 theel bakpoeder
200 gr rauwe rode biet
2 eieren

80 ml olijfolie

80 gr zure room

20 gr Parmezaan

120 gr jonge geitenkaas

zout

Bereiden


verwarm de oven voor op 180ºC
vet een cakevorm in met olijfolie
meng de havervlokken, tijm, pompoenpitten, karwijzaad en nigellazaad
schil de biet en rasp fijn
meng in een andere kom bloem, meel, bakpoeder en zout

roer dit met een garde zodat alles goed verdeeld is,
voeg de bietenrasp en het zaden mengsel toe, houd 1 eetl zaden apart
zet apart en roer nog niet door elkaar
meng in een derde kom ei, olie, zure room en parmezaan
doe het meelmengsel erbij en schep goed om
snijd blokje van de geitenkaas en voeg toe
doe in de bakvorm, bestrooi met het overgebleven zadenmengsel
bak 40 min. en dek af met aluminiumfolie of een plaat en bak nog 40 min.
laat 5 min. in de oven staan en laat 20 min. afkoelen voor het aansnijden

 

Yotam Ottolenghi


Ja, we weten het allemaal, deze topkok maakt de beste recepten! Dit recept komt uit het boek Simpel en hebben we getest tijdens de kookweek in Limburg. Wij vonden hem superlekker!


«