
Ingrediënten
50 gr havervlokken
1 theel gedroogde tijm
40 gr pompoenpitten
2 theel karwijzaad
2 theel nigellazaad
100 gr speltbloem
100 gr volkoren meel
2 theel bakpoeder
200 gr rauwe rode biet
2 eieren
80 ml olijfolie
80 gr zure room
20 gr Parmezaan
120 gr jonge geitenkaas
zout
Bereiden
verwarm de oven voor op 180ºC
vet een cakevorm in met olijfolie
meng de havervlokken, tijm, pompoenpitten, karwijzaad en nigellazaad
schil de biet en rasp fijn
meng in een andere kom bloem, meel, bakpoeder en zout
roer dit met een garde zodat alles goed verdeeld is,
voeg de bietenrasp en het zaden mengsel toe, houd 1 eetl zaden apart
zet apart en roer nog niet door elkaar
meng in een derde kom ei, olie, zure room en parmezaan
doe het meelmengsel erbij en schep goed om
snijd blokje van de geitenkaas en voeg toe
doe in de bakvorm, bestrooi met het overgebleven zadenmengsel
bak 40 min. en dek af met aluminiumfolie of een plaat en bak nog 40 min.
laat 5 min. in de oven staan en laat 20 min. afkoelen voor het aansnijden