
Ingrediënten
- 50 gr havervlokken
- 1 theel gedroogde tijm
- 40 gr pompoenpitten
- 2 theel karwijzaad
- 2 theel nigellazaad
- 100 gr speltbloem
- 100 gr volkoren meel
- 2 theel bakpoeder
- 200 gr rauwe rode biet
- 2 eieren
- 80 ml olijfolie
- 80 gr zure room
- 20 gr Parmezaan
- 120 gr jonge geitenkaas
- zout
Bereiden
- verwarm de oven voor op 180ºC
- vet een cakevorm in met olijfolie
- meng de havervlokken, tijm, pompoenpitten, karwijzaad en nigellazaad
- schil de biet en rasp fijn
- meng in een andere kom bloem, meel, bakpoeder en zout
- roer dit met een garde zodat alles goed verdeeld is,
- voeg de bietenrasp en het zaden mengsel toe, houd 1 eetl zaden apart
- zet apart en roer nog niet door elkaar
- meng in een derde kom ei, olie, zure room en parmezaan
- doe het meelmengsel erbij en schep goed om
- snijd blokje van de geitenkaas en voeg toe
- doe in de bakvorm, bestrooi met het overgebleven zadenmengsel
- bak 40 min. en dek af met aluminiumfolie of een plaat en bak nog 40 min.
- laat 5 min. in de oven staan en laat 20 min. afkoelen voor het aansnijden