Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Bietenbrood met karwij

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 14:14


Rating: 4.5 sterren
4 stemmen

Ingrediënten


  • 50 gr havervlokken
  • 1 theel gedroogde tijm
  • 40 gr pompoenpitten
  • 2 theel karwijzaad
  • 2 theel nigellazaad
  • 100 gr speltbloem
  • 100 gr volkoren meel
  • 2 theel bakpoeder
  • 200 gr rauwe rode biet
  • 2 eieren
  • 80 ml olijfolie
  • 80 gr zure room
  • 20 gr Parmezaan
  • 120 gr jonge geitenkaas
  • zout

Bereiden


  1. verwarm de oven voor op 180ºC
  2. vet een cakevorm in met olijfolie
  3. meng de havervlokken, tijm, pompoenpitten, karwijzaad en nigellazaad
  4. schil de biet en rasp fijn
  5. meng in een andere kom bloem, meel, bakpoeder en zout
  6. roer dit met een garde zodat alles goed verdeeld is,
  7. voeg de bietenrasp en het zaden mengsel toe, houd 1 eetl zaden apart
  8. zet apart en roer nog niet door elkaar
  9. meng in een derde kom ei, olie, zure room en parmezaan
  10. doe het meelmengsel erbij en schep goed om
  11. snijd blokje van de geitenkaas en voeg toe
  12. doe in de bakvorm, bestrooi met het overgebleven zadenmengsel
  13. bak 40 min. en dek af met aluminiumfolie of een plaat en bak nog 40 min.
  14. laat 5 min. in de oven staan en laat 20 min. afkoelen voor het aansnijden

 

Yotam Ottolenghi


Ja, we weten het allemaal, deze topkok maakt de beste recepten! Dit recept komt uit het boek Simpel en hebben we getest tijdens de kookweek in Limburg. Wij vonden hem superlekker!


«   »