Maanzaad citroencake


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


4 eieren
80 gr rijststroop
175 g roomboter
250 g amandelmeel
1 theel bakpoeder
rasp en sap van 2 citroenen
2 eetl maanzaad
snufje zout

Bereiden


verwarm de over voor op 160°c
bekleed de bodem van een taartvorm (22 cm doorsnede) met bakpapier
klop de eieren met de rijststroop dik schuimig
smelt de boter en roer door het amandelmeel
voeg bakpoeder, citroenrasp en sap, maanzaad en zout toe
meng goed
voeg toe aan eimengsel en zorg dat alles goed gemengd is
het zal iets inzakken daardoor maar dat is niet erg
doe het beslag in de taartvorm en bak de taart in 30 min. gaar
helemaal laten afkoelen en uit de vorm halen

Met olijfolie


Liever geen roomboter? Neem dan milde olijfolie.


«