
Ingrediënten
- 4 eieren
- 80 gr rijststroop
- 175 g roomboter
- 250 g amandelmeel
- 1 theel bakpoeder
- rasp en sap van 2 citroenen
- 2 eetl maanzaad
- snufje zout
Bereiden
- verwarm de over voor op 160°c
- bekleed de bodem van een taartvorm (22 cm doorsnede) met bakpapier
- klop de eieren met de rijststroop dik schuimig
- smelt de boter en roer door het amandelmeel
- voeg bakpoeder, citroenrasp en sap, maanzaad en zout toe
- meng goed
- voeg toe aan eimengsel en zorg dat alles goed gemengd is
- het zal iets inzakken daardoor maar dat is niet erg
- doe het beslag in de taartvorm en bak de taart in 30 min. gaar
- helemaal laten afkoelen en uit de vorm halen
Met olijfolie
Liever geen roomboter? Neem dan milde olijfolie.