Venkel met rauwe champignons en tomaat salade


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


salade:

200 gr champignons
1 teentje knoflook
1 citroen
2 eetl witte wijnazijn

½ theel zout
200 gr kerstomaatjes

1 rode ui

½ venkelknol
100 gr b lauwe bessen

dressing:
50 gr cashewnoten of zonnepitten
1 theel ahornsiroop of appeldiksap
1 eetl tamari
3-4 eetl plantaardige melk
1 theel granenkoffiepoeder

Bereiden


borstel de champigons schoon en snijd in hele dunne plakjes
leg in een schaal
schil de knoflook en rasp fijn
was de citroen, droog goed af en rasp de schil
pers de citroen uit
voeg citroenras-sap, knoflook, zout en azijn toe aan champignons
laat 30 min. marineren
grill de kerstomaatjes 10 min. op 200 ºC
schaaf de venkel zeer dun en leg op een groot plat bord
verdeel hierover de champignons
leg hierop de nog warme tomaatjes
schaaf de rode ui zeer dun en leg op de tomaatjes
versier met blauwe bessen

maak de  dressing door alles te blenderen
serveer de dressing apart

Het kan nog net


Deze combinatie kan nog net op een warme nazomerdag, weldra zijn de tomaten vervangen door pompoen en de bessen door peer. Ook lekker :-)


«   »