Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Venkel met rauwe champignons en tomaat salade

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 15:36


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


Salade

  • 200 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 2 eetl witte wijnazijn
  • ½ theel zout
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • ½ venkelknol
  • 100 gr b lauwe bessen

Dressing

  • 50 gr cashewnoten of zonnepitten
  • 1 theel ahornsiroop of appeldiksap
  • 1 eetl tamari
  • 3-4 eetl plantaardige melk
  • 1 theel granenkoffiepoeder

Bereiden


  1. borstel de champignons schoon en snijd in hele dunne plakjes
  2. leg in een schaal
  3. schil de knoflook en rasp fijn
  4. was de citroen, droog goed af en rasp de schil
  5. pers de citroen uit
  6. voeg citroenras-sap, knoflook, zout en azijn toe aan champignons
  7. laat 30 min. marineren
  8. grill de kerstomaatjes 10 min. op 200 ºC
  9. schaaf de venkel zeer dun en leg op een groot plat bord
  10. verdeel hierover de champignons
  11. leg hierop de nog warme tomaatjes
  12. schaaf de rode ui zeer dun en leg op de tomaatjes
  13. versier met blauwe bessen
  14. maak de  dressing door alles te blenderen
  15. serveer de dressing apart

Het kan nog net


Deze combinatie kan nog net op een warme nazomerdag, weldra zijn de tomaten vervangen door pompoen en de bessen door peer. Ook lekker :-)


«   »