
Ingrediënten
Salade
- 200 gr champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 2 eetl witte wijnazijn
- ½ theel zout
- 200 gr kerstomaatjes
- 1 rode ui
- ½ venkelknol
- 100 gr b lauwe bessen
Dressing
- 50 gr cashewnoten of zonnepitten
- 1 theel ahornsiroop of appeldiksap
- 1 eetl tamari
- 3-4 eetl plantaardige melk
- 1 theel granenkoffiepoeder
Bereiden
- borstel de champignons schoon en snijd in hele dunne plakjes
- leg in een schaal
- schil de knoflook en rasp fijn
- was de citroen, droog goed af en rasp de schil
- pers de citroen uit
- voeg citroenras-sap, knoflook, zout en azijn toe aan champignons
- laat 30 min. marineren
- grill de kerstomaatjes 10 min. op 200 ºC
- schaaf de venkel zeer dun en leg op een groot plat bord
- verdeel hierover de champignons
- leg hierop de nog warme tomaatjes
- schaaf de rode ui zeer dun en leg op de tomaatjes
- versier met blauwe bessen
- maak de dressing door alles te blenderen
- serveer de dressing apart
Het kan nog net
Deze combinatie kan nog net op een warme nazomerdag, weldra zijn de tomaten vervangen door pompoen en de bessen door peer. Ook lekker :-)