
Ingrediënten
- 2 sinaasappels*
- 3 eieren
- 180 g oersuiker
- 1 eetl bakpoeder
- 300 g gemalen amandelen
topping:
- ½ dl agavesiroom
- 250 g mascarpone
- 2 limoenen
* neem biologische sinaasappels!
In mijn recepten is alles biologisch maar mocht jij niet alles bio doen, doe dan de sinaasappels wel.
Bereiden
- kook de hele sinaasappels met schil in ruim water in 1 uur gaar, haal ze daarna uit het water en laat afkoelen, ze voelen zachter aan nu
- verwarm de oven voor op de maximale stand
- vet een taartvorm in met boter en bestrooi met amandelmeel
- klop de eieren met de suiker zeer schuimig
- halveer de sinaasappels, verwijder de pitten en pureer mèt schil glad
- meng voorzichtig met een spatel de sinaasappelpuree, eieren, bakpoeder en amandelmeel
- doe dit in de taartvorm en bak gaar op 180 º C in 40 min.
- laat de taart afkoelen op een rooster
- was en rasp de schil van de limoenen, pers de limoenen uit
- maak een topping van agavesiroop, mascarpone, limoensap en rasp.
- bestrijk hiermee de taart
- versier eventueel met een kwart schijfje sinaasappel of limoen, zeste, besjes of pitjes
Variatie
Gebruik mandarijnen, grapefruit of citroenen in plaats van sinaasappels. Als je de sinaaspuree los proeft is deze sterk bitter, dat hoort zo. In combinatie met de andere ingrediënten en door het bakken komen de smaken mooi bij elkaar.