Sinaasappel-amandeltaart


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


2 sinaasappels
3 eieren
180 g oersuiker
1 eetl bakpoeder
300 g gemalen amandelen

topping:
½ dl agavesiroop
250 g mascarpone
2 limoenen

Bereiden


  • kook de sinaasappels in ruim water in 1 uur gaar, haal ze uit het water en laat afkoelen
  • verwarm de oven voor op de maximale stand
  • vet een taartvorm in met boter en bestrooi met amandelmeel
  • klop de eieren met de suiker zeer schuimig
  • haal de sinaasappels uit het kookwater, verwijder de pitten uit de sinaasappels en pureer mèt schil glad
  • meng voorzichtig met een spatel de sinaasappelpuree, eieren, bakpoeder en amandelmeel
  • doe dit in de taartvorm en bak gaar op 180 º C in 40 min.
  • laat de taart afkoelen op een rooster
  • was en rasp de schil van de limoenen, pers de limoenen uit
  • maak een topping van agavesiroop, mascarpone, limoensap en rasp.
  • bestrijk hiermee de taart
  • versier eventueel met een kwart schijfje sinaasappel of limoen, zeste, besjes of pitjes

Variatie


Gebruik mandarijnen, grapefruit of citroenen in plaats van sinaasappels. Als je de sinaaspuree los proeft is deze sterk bitter, dat hoort zo. In combinatie met de andere ingrediënten en door het bakken komen de smaken mooi bij elkaar.


«   »