Roti met rotiplaat


Rating: 5 sterren
1 stem

Ingrediënten


1 kg sperziebonen
250 g ui
½ bol knoflook
1 kg aardappel
sesamolie
2 eetl kerriepoeder
1 eetl garam masala
¼ theel peper
2 theel zout
5 dl groentebouillon

Bereiden


  • sperziebonen doppen aan één kant en in stukken van 4-5 cm snijden

  • sperziebonen gaar stomen in 10 min. en direct terug koelen voor kleurbehoud

  • snipper de ui en hak de knoflook fijn

  • aardappel met schil in blokjes van 4 cm snijden

  • pan met brede bodem verhitten, sesamolie erin, ui fruiten tot goudbruin

  • aardappel erbij en met de deksel bijna helemaal op de pan op hoog vuur meebakken tot 1/3 gaar

  • mengen: kerrie, garam masala, peper, zout, bouillon en dit enkele minuten laten staan

  • knoflook toevoegen aan aardappel en 2 min meebakken

  • kerriewater erbij en aan de kook brengen

  • met deksel op de pan en 5 min doorkoken, let op aanbakken

  • als aardappel bijna gaar is de sperziebonen erbij en zolang verhitten tot dat alles heet en gaar is (niet te lang dus)

  • proeven of er nog zout bij moet en eventueel wat diksap of citroensap, kleine beetjes, mag niet overheersen

Eet dit met flat bread


Elke soort (kant en klaar) flatbread kan hierbij maar een echte rotiplaat is natuurlijk het lekkerst!

 

Ingrediënten

Bereiden


350 gr gare kikkererwten of aardappelen
2 theelepels komijnpoeder
4 teentjes knoflook
½ rode peper
1 theel zout
300 ml lauw water
500 gram gebuild tarwemeel of speltbloem
2 theel bakpoeder


  • maal kikkererwten fijn of prak de aardappel (liefst als deze nog warm is)

  • hak de knoflook en rode peper fijn

  • meng: kikkererwt (of aardappel) met komijnpoeder, knoflook, rode peper en zout en zet apart

  • meng het water met gebuild meel en bakpoeder tot een deeg

  • draai hiervan balletjes ter grote van een groot ei

  • maak met je duim in elk balletje in holte en vul deze met een volle eetlepel kikkererwten

  • vouw de randen dicht door beide randjes van het deeg tegen elkaar te drukken en de balletjes in een draaiende beweging dichtvouwen

  • druk ze iets platter en leg even apart op een met meel bestoven aanrecht/plank

  • rol de balletjes met een deegroller tot een mooie ronde lap

  • verhit een koekenpan (of een echte rotiplaat als je die hebt)

  • bak de roti met een klein beetje olie goudgeel bakken

  • de roti is gaar als die even bol gaat staan


«   »