
Ingrediënten
- 100 g speltmeel
- 2 eetl mosterd
- snufje zout
- 2 eieren
- 2 ½ dl volle melk
- 1 dl olijfolie
- 350 g groenten naar keuze
winter: rode biet, knolselderij, pompoen, broccoli
zomer: sperziebonen, tomaat, ui, bospeen
lente: bosui, asperge (groen en wit), courgette
Bereiden
-
zet de oven aan op 235 ºC
-
was de groenten, laat zoveel mogelijk de schil er aan
-
snijd ze iets kleiner zodat het mooi in een ovenschaal past
-
stoom de groenten waarbij het nodig* is 5-10 min. beetgaar
-
giet zoveel olie in de ovenschaal dat er een dikke laag van 1 cm in staat (ècht)
-
zet dat 10 min. in de hete oven
-
maak een beslag van meel, mosterd, zout, ei en melk
-
giet het beslag in de het olie, het gaat dan sputteren, let op dus
-
rangschik de groenten erin en bak de toad in a hole in 30 min. gaar, bruin en fluffy
* zoals rode biet, knolselderij, pompoen, sperziebonen, bospeen
Dit is:
Een traditioneel Brits gerecht met in plaats van worstjes en heleboel groenten erin. Geschikt voor elk seizoen. Kan ook in een muffin vorm en heerlijk als lunchgerecht of bij de warme maaltijd, zowel koud als warm.