Tempeh in marinade


Rating: 5 sterren
1 stem

Ingrediënten


50 gr gember
1 rode peper
3 teentjes knoflook
1 grote ui
sesamolie om te bakken
1 theel serehpoeder
1 dl tamari
2 ½ dl water
50 gr oerzoet
1 eetl arrowroot

Bereiden


  • gember, pepers, knoflook en ui zeer fijn hakken

  • pan heet maken, bodem bedekken met sesamolie

  • gembermengsel stevig bakken met serehpoeder

  • water, tamari, oerzoet toevoegen, laten oplossen en aan de kook brengen met deksel op de pan

  • arrowroot los roeren in 2 eetl koud water en toevoegen

  • aan de kook brengen tot het indikt

  • tempeh in stukken snijden van 2 cm dik

  • frituren of bakken tot goudbruin, duurt best een tijdje

  • in koekenpan marinade verhitten, tempeh erbij en goed doorwarmen

  • zorg voor een mooie omhullende sausdikte

Tip 


Maak de saus vooraf, deze is makkelijk op te warmen. Snijd de tempeh vooraf. Het frituren/bakken en samenvoegen doe je op het laatste moment.


«   »