Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Tempeh in marinade

Gepubliceerd op 7 juli 2021 om 19:11


Rating: 4.5 sterren
4 stemmen

Ingrediënten


  • 50 gr gember
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • sesamolie om te bakken
  • 1 theel serehpoeder
  • 1 dl tamari
  • 2 ½ dl water
  • 50 gr oerzoet
  • 1 eetl arrowroot

Bereiden


  1. gember, pepers, knoflook en ui zeer fijn hakken

  2. pan heet maken, bodem bedekken met sesamolie

  3. gembermengsel stevig bakken met serehpoeder

  4. water, tamari, oerzoet toevoegen, laten oplossen en aan de kook brengen met deksel op de pan

  5. arrowroot los roeren in 2 eetl koud water en toevoegen

  6. aan de kook brengen tot het indikt

  7. tempeh in stukken snijden van 2 cm dik

  8. frituren of bakken tot goudbruin, duurt best een tijdje

  9. in koekenpan marinade verhitten, tempeh erbij en goed doorwarmen

  10. zorg voor een mooie omhullende sausdikte

Tip 


Maak de saus vooraf, deze is makkelijk op te warmen. Snijd de tempeh vooraf. Het frituren/bakken en samenvoegen doe je op het laatste moment.


«   »