
Ingrediënten
50 gr gember
1 rode peper
3 teentjes knoflook
1 grote ui
sesamolie om te bakken
1 theel serehpoeder
1 dl tamari
2 ½ dl water
50 gr oerzoet
1 eetl arrowroot
Bereiden
-
gember, pepers, knoflook en ui zeer fijn hakken
-
pan heet maken, bodem bedekken met sesamolie
-
gembermengsel stevig bakken met serehpoeder
-
water, tamari, oerzoet toevoegen, laten oplossen en aan de kook brengen met deksel op de pan
-
arrowroot los roeren in 2 eetl koud water en toevoegen
-
aan de kook brengen tot het indikt
-
tempeh in stukken snijden van 2 cm dik
-
frituren of bakken tot goudbruin, duurt best een tijdje
-
in koekenpan marinade verhitten, tempeh erbij en goed doorwarmen
-
zorg voor een mooie omhullende sausdikte
Tip
Maak de saus vooraf, deze is makkelijk op te warmen. Snijd de tempeh vooraf. Het frituren/bakken en samenvoegen doe je op het laatste moment.