
Ingrediënten
- 50 gr gember
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- sesamolie om te bakken
- 1 theel serehpoeder
- 1 dl tamari
- 2 ½ dl water
- 50 gr oerzoet
- 1 eetl arrowroot
Bereiden
-
gember, pepers, knoflook en ui zeer fijn hakken
-
pan heet maken, bodem bedekken met sesamolie
-
gembermengsel stevig bakken met serehpoeder
-
water, tamari, oerzoet toevoegen, laten oplossen en aan de kook brengen met deksel op de pan
-
arrowroot los roeren in 2 eetl koud water en toevoegen
-
aan de kook brengen tot het indikt
-
tempeh in stukken snijden van 2 cm dik
-
frituren of bakken tot goudbruin, duurt best een tijdje
-
in koekenpan marinade verhitten, tempeh erbij en goed doorwarmen
-
zorg voor een mooie omhullende sausdikte
Tip
Maak de saus vooraf, deze is makkelijk op te warmen. Snijd de tempeh vooraf. Het frituren/bakken en samenvoegen doe je op het laatste moment.