Rode bietensoep


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


1 sinaasappel
1 kg rauwe rode biet
2 st ui
sesamolie
½ eetl venkelzaad
1 ltr groentenbouillon
½ theel tijm
1-2 eetl balsamico azijn
2-3 eetl mierikswortelpasta
2 dl haverroom of 1 eetl amandelpasta
een paar draaien van de pepermolen
½ theel zeezout

Bereiden


  • doe de hele sinaasappel in ruim water, breng aan de kook en laat 5 min stevig door koken

  • giet af en herhaal

  • laat dan 50 min op laag vuur koken, afgieten en afkoelen

  • halveer de sinaasappel, verwijder pitten en pureer met schil en al glad

  • zet weg tot gebruik, je hebt 1-2 eetl nodig

  • bewaar in glazen pot in de koelkast, max 10 dagen

  • schil de biet en rasp grof

  • schil en snipper de ui

  • verhit een pan, voeg olie toe en fruit de ui

  • voeg venkelzaad toe en bak mee tot het gaat geuren

  • voeg biet toe en breng op temperatuur

  • voeg bouillon en tijm toe

  • breng aan de kook en laat met de deksel op de pan garen

  • pureer de soep glad en breng op smaak met peper, zout, mierikswortelpasta, azijn, haverroom en sinaasappelpuree

Variatie 


Het kan ook met 2 mandarijntjes.


«   »