Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Rode bietensoep

Gepubliceerd op 20 juni 2021 om 20:50


Rating: 4 sterren
1 stem

Ingrediënten


  • 1 sinaasappel
  • 1 kg rauwe rode biet
  • 2 st ui
  • sesamolie
  • ½ eetl venkelzaad
  • 1 ltr groentenbouillon
  • ½ theel tijm
  • 1-2 eetl balsamico azijn
  • 2-3 eetl mierikswortelpasta
  • 2 dl haverroom of 1 eetl amandelpasta
  • een paar draaien van de pepermolen
  • ½ theel zeezout

Bereiden


  1. doe de hele sinaasappel in ruim water, breng aan de kook en laat 5 min stevig door koken

  2. giet af en herhaal

  3. laat dan 50 min op laag vuur koken, afgieten en afkoelen

  4. halveer de sinaasappel, verwijder pitten en pureer met schil en al glad

  5. zet weg tot gebruik, je hebt 1-2 eetl nodig

  6. bewaar in glazen pot in de koelkast, max 10 dagen

  7. schil de biet en rasp grof

  8. schil en snipper de ui

  9. verhit een pan, voeg olie toe en fruit de ui

  10. voeg venkelzaad toe en bak mee tot het gaat geuren

  11. voeg biet toe en breng op temperatuur

  12. voeg bouillon en tijm toe

  13. breng aan de kook en laat met de deksel op de pan garen

  14. pureer de soep glad en breng op smaak met peper, zout, mierikswortelpasta, azijn, haverroom en sinaasappelpuree

Variatie 


Het kan ook met 2 mandarijntjes.


«   »