
Ingrediënten
1 sinaasappel
1 kg rauwe rode biet
2 st ui
sesamolie
½ eetl venkelzaad
1 ltr groentenbouillon
½ theel tijm
1-2 eetl balsamico azijn
2-3 eetl mierikswortelpasta
2 dl haverroom of 1 eetl amandelpasta
een paar draaien van de pepermolen
½ theel zeezout
Bereiden
-
doe de hele sinaasappel in ruim water, breng aan de kook en laat 5 min stevig door koken
-
giet af en herhaal
-
laat dan 50 min op laag vuur koken, afgieten en afkoelen
-
halveer de sinaasappel, verwijder pitten en pureer met schil en al glad
-
zet weg tot gebruik, je hebt 1-2 eetl nodig
-
bewaar in glazen pot in de koelkast, max 10 dagen
-
schil de biet en rasp grof
-
schil en snipper de ui
-
verhit een pan, voeg olie toe en fruit de ui
-
voeg venkelzaad toe en bak mee tot het gaat geuren
-
voeg biet toe en breng op temperatuur
-
voeg bouillon en tijm toe
-
breng aan de kook en laat met de deksel op de pan garen
-
pureer de soep glad en breng op smaak met peper, zout, mierikswortelpasta, azijn, haverroom en sinaasappelpuree
Variatie
Het kan ook met 2 mandarijntjes.