Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Wortellabne

Gepubliceerd op 15 juni 2021 om 12:58


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


  • 1 ltr yoghurt
  • 400 gr wortel
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 theel chilivlokken
  • een flinke scheut olijfolie
  • 2 theel zout
  • limoensap
  • peper

Bereiden


  1. yoghurt 4 uur laten uitlekken in een met water nagemaakte theedoek in een zeef
  2. wortel grof raspen
  3. knoflook grof hakken
  4. wortel minimaal 30 min 'smelten' in de olie met zout en chilivlokken
  5. zo zacht dat je het met je tong stuk kunt drukken
  6. wortel afkoelen en door yoghurt mengen
  7. op smaak met limoensap en peper

Variatie 


In plaats van wortel is rode biet ook heel lekker en het geeft een geweldige kleur!


«   »