Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Knoflook-citroensoep

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 08:30


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetl roomboter of olijfolie
  • 5 eetl speltbloem
  • 3 dl kruidenbouillon
  • 3 dl (plantaardige) melk
  • 2 citroenen (rasp en sap)
  • peper en zout

Bereiden


  1. schil en snipper de ui en hak fijn
  2. maak de knoflook schoon en hak fijn
  3. laat de boter smelten of verhit de olie en bak hierin de ui zacht
  4. voeg de knoflook toe en een snufje zout
  5. bak kort mee en voeg speltbloem toe
  6. maak met het vocht een roux
  7. zie kookvideo op youtube
  8. breng op smaak met peper, zout en citroensap-rasp

Variatie 


Gebruik speltmeel voor een meer volkoren variant. Voor een mooi zalvig effect kun je de vezels er uit zeven, fijnmalen in een koffiemolentje en weer toevoegen.


«   »