Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Tiffin

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 11:39


Rating: 4 sterren
1 stem

Ingrediënten


  • 2 eetl pompoenpitten
  • 2 eetl zonnebloempitten
  • 2 eetl pecannoten
  • 2 eetl amandelen
  • een snuf zout
  • 2 eetl cashewnotenpasta
  • 150 gr pure chocolade
  • 1 eetl cacao nibs
  • 3 medjoul dadels

Bereiden


  1. rooster de pitten en noten op een laag vuur in een droge pan tot ze warm zijn
  2. smelt de chocolade met de cashewnotenpasta au bain marie
  3. voeg van het vuur af een of twee blokjes chocolade toe roer helemaal glad
  4. hiermee komt de chocolade op de juiste temperatuur en ontstaat er glans na opstijven
  5. zet een bakplaat met bakpapier klaar
  6. ontpit de dadels en snijd in vieren
  7. gier de chocolade over de bakplaat
  8. verdeel noten, pitten, zout, cacao nibs en dadels over de chocolade en druk dit er een beetje in 
  9. laat in de koelkast 30 min. opstijven

Tip


Gebruik i.p.v pure chocolade de pure couverture, deze smelt beter, biologisch verkrijgbaar van het merk Vivani. Je kunt ook een ijsblokjes vorm of siliconen muffin/taartjes vormen gebruiken. Dan vul je eerst de vormpjes met de noten en pitten etc en dan giet je de chocolade er overheen. 
Alle andere soorten noten, zaden of zuidvruchten zij toepasbaar, leuk om mee te variëren!


«   »