Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Bruschetta met drie toppings

Gepubliceerd op 23 mei 2021 om 14:10


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


  • brood naar keuze
  • olijfolie
  • 250 gr walnoten
  • 10 groene olijven
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr gedroogde tomaten
  • 1 eetl kappertjes
  • verse groene kruiden zoals basilicum, peterselie, bieslook

Bereiden


  1. snijd het brood in plakken en bestrijk beide kanten met olijfolie
  2. verwarm de oven voor op 250 °C
  3. leg het brood er in en bak dit knapperig in 10-15 min.
  4. maak intussen de walnoten schoon en rooster ze licht in een pan
  5. hak de noten met de olijven fijn en breng op smaak met peper en zout
  6. borstel de champignons schoon en snijd ze fijn, maak de knoflook schoon
  7. bak de champignons met de knoflook in de olijfolie
  8. laat een beetje inkoken
  9. breng op smaak met peper en zout
  10. hak de tomaten en de kappertjes fijn, breng op smaak met peper en zout
  11. voeg eventueel verse kruiden toe

    Beleg het brood met de toppings, garneer met wat peterselie, direct serveren.

Tip


Heb je geen brood in huis, op een cracker of knackebrod is dit ook lekker. Of met een warp die je kort hebt gebakken in een hete oven. (wel even insmeren met een beetje olie)


«   »