
Ingrediënten
- 2 kg tomaten
- 2 uien
- 1 dl olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 theel grof zeezout
- peper
- rozemarijn
Bereiden
- verwarm de oven voor op 225 º C
- was de tomaten
- maak de uien schoon en snijd er grove stukken van
- ontvel de knoflook
- leg de tomaten, uien en knoflook op een bakplaat
- strooi zout en olijfolie erover
- verdeel peper en rozemarijn erover
- zet dit 20-30 min in de oven
- doe over in een pan en pureer met de passé vite of blender
- breng op smaak met peper, zout en verse basilicum.
Variatie
Voeg andere groenten toe zoals paprika of rode peper, ik hou er van om dan bij de rode kleur te blijven. Bataat, wortel en pompoen zou ook kunnen maar die hebben een langere gaartijd nodig. De lol van deze soep is dat je alles op de bakplaat doet, ondertussen gaat douchen en daarna alles pureert en lekker op eet. Geen gedoe.
O ja, salie erin is ook heerlijk.