Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Rode linzenhummus met mosterd

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 21:23


Rating: 4.4 sterren
5 stemmen

Ingrediënten


  • 250 g rode linzen
  • 1 ui
  • zeezout
  • peper
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 1 blaadje laurier
  • 1 cl olijfolie (extra vierge)
  • 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 2 blaadjes lavas
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels mosterd

Bereiden


  1. was de linzen tot er helder water vanaf komt
  2. schil en snijd de ui grof
  3. kook de linzen in 20 minuten met de grof gesneden ui, zout, peper, koriander, laurier en olie
  4. giet af -indien nodig- en bewaar het kookvocht
  5. pureer de linzen met de peterselie, lavas, knoflook en mosterd
  6. zorg voor een stevige, gladde massa
  7. voeg eventueel wat kookvocht & olie toe
  8. breng op smaak met peper en zeezout

Tip


Gele linzen kan ook.


«   »