
Ingrediënten
- 150 g speltvlokken
- 1 ui
- 1 prei
- zout
- tijm
- 2-3 eetl olijfolie
- 250 g cashewnoten
- 1 eetl gedroogde peterselie
- 1 ei
- peper
- 50 gr speltmeel
- (kwark)
- high oleïc olie om mee te frituren
Bereiden
- week de speltvlokken 5 min in ruim water
- schil en snipper de ui, was de prei en snijd er halve ringen van
- fruit deze in de olijfolie met zout en tijm in 6-7 min. lichtbruin en bijna gaar
- rooster de noten op een laag vuur in een droge pan licht bruin
- giet de speltvlokken af en druk overtollig vocht eruit
- maal de vlokken en de noten fijn
- voeg ui, prei, peterselie, peper en ei toe
- meng dit tot een samenhangende massa
- is het te nat, voeg dan een beetje meel toe
- is het te droog , voeg dan wat kwark toe
- zet het mengsel 15-20 koel weg om stevig te worden
- vorm er gelijke balletjes van zo groot als een walnoot
- rol deze door het meel
- bak gaar en bruin in de olie
Tip
Lekker met een dip van geroosterde paprika.