Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Butternuttie

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 18:07


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


  • 1 butternutpompoen
  • 100 gr quinoa
  • 1 rode ui
  • peper en zout
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 1 eetl korianderzaad
  • 1-2 eetl rijstmoutstroop
  • 100 gr hazelnoten
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1-2 stronken witlof
  • 3 eetl citroensap

Bereiden


  1. was de butternut en leg in zijn geheel in de oven
  2. zet de oven aan op 160ºC en bak in 30 min. (bijna) gaar
  3. kook de quinoa gaar en laat uitlekken
  4. schil de ui en snijd er zeer dunne halve ringen van
  5. bestrooi de ui met peper en zout en 2 eetl sinaasappelsap
  6. meng stevig door, de ui mag wat kneuzen, zet weg tot gebruik
  7. haal de butternut uit de oven, laat de oven aan staan
  8. laat de butternut even afkoelen en halveer
  9. schep de pitten en draden eruit
  10. snijd de butternut in aangename stukken
  11. leg deze op een bakplaat, giet sinaasappelsap en rijstmoutstroop erover
  12. vijzel korianderzaad grof en doe samen met zout bij de butternut
  13. bak in 10 min. goudgeel bij 180ºC
  14. rooster tegelijk in dezelfde over de hazelnoten erbij, hak eventueel grof
  15. hak de munt en peterselie fijn
  16. was de witlof, en haal van elkaar, laat de bladeren heel
  17. meng de warme butternut met de quinoa, munt, peterselie, hazelnoten en uimengsel
  18. rangschik enkele witlofblaadjes op een bord, besprenkel met citroensap
  19. verdeel het butternut-quinoa mengsel erover
  20. dien meteen op

Tip


Gebruik eventueel rode quinoa, dat geeft een prachtig kleurig effect.


«   »