
Ingrediënten
- 1 butternutpompoen
- 100 gr quinoa
- 1 rode ui
- peper en zout
- 2 dl sinaasappelsap
- 1 eetl korianderzaad
- 1-2 eetl rijstmoutstroop
- 100 gr hazelnoten
- 4 takjes munt
- 4 takjes platte peterselie
- 1-2 stronken witlof
- 3 eetl citroensap
Bereiden
- was de butternut en leg in zijn geheel in de oven
- zet de oven aan op 160ºC en bak in 30 min. (bijna) gaar
- kook de quinoa gaar en laat uitlekken
- schil de ui en snijd er zeer dunne halve ringen van
- bestrooi de ui met peper en zout en 2 eetl sinaasappelsap
- meng stevig door, de ui mag wat kneuzen, zet weg tot gebruik
- haal de butternut uit de oven, laat de oven aan staan
- laat de butternut even afkoelen en halveer
- schep de pitten en draden eruit
- snijd de butternut in aangename stukken
- leg deze op een bakplaat, giet sinaasappelsap en rijstmoutstroop erover
- vijzel korianderzaad grof en doe samen met zout bij de butternut
- bak in 10 min. goudgeel bij 180ºC
- rooster tegelijk in dezelfde over de hazelnoten erbij, hak eventueel grof
- hak de munt en peterselie fijn
- was de witlof, en haal van elkaar, laat de bladeren heel
- meng de warme butternut met de quinoa, munt, peterselie, hazelnoten en uimengsel
- rangschik enkele witlofblaadjes op een bord, besprenkel met citroensap
- verdeel het butternut-quinoa mengsel erover
- dien meteen op
Tip
Gebruik eventueel rode quinoa, dat geeft een prachtig kleurig effect.