Butternuttie


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


1 butternutpompoen
100 gr quinoa
1 rode ui
peper en zout
2 dl sinaasappelsap
1 eetl korianderzaad
1-2 eetl rijstmoutstroop
100 gr hazelnoten
4 takjes munt
4 takjes platte peterselie
1-2 stronken witlof
3 eetl citroensap

Bereiden


  • was de butternut en leg in zijn geheel in de oven
  • zet de oven aan op 160ºC en bak in 30 min. (bijna) gaar
  • kook de quinoa gaar en laat uitlekken
  • schil de ui en snijd er zeer dunne halve ringen van
  • bestrooi de ui met peper en zout en 2 eetl sinaasappelsap
  • meng stevig door, de ui mag wat kneuzen, zet weg tot gebruik
  • haal de butternut uit de oven, laat de oven aan staan
  • laat de butternut even afkoelen en halveer
  • schep de pitten en draden eruit
  • snijd de butternut in aangename stukken
  • leg deze op een bakplaat, giet sinaasappelsap en rijstmoutstroop erover
  • vijzel korianderzaad grof en doe samen met zout bij de butternut
  • bak in 10 min. goudgeel bij 180ºC
  • rooster tegelijk in dezelfde over de hazelnoten erbij, hak eventueel grof
  • hak de munt en peterselie fijn
  • was de witlof, en haal van elkaar, laat de bladeren heel
  • meng de warme butternut met de quinoa, munt, peterselie, hazelnoten en uimengsel
  • rangschik enkele witlofblaadjes op een bord, besprenkel met citroensap
  • verdeel het butternut-quinoa mengsel erover
  • dien meteen op

Tip


Gebruik eventueel rode quinoa, dat geeft een prachtig kleurig effect.


«   »