Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Amandelpaté

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 19:57


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


  • 200 g ontvelde amandelen
  • 75 g pompoenpitten
  • 2 eetl citroensap
  • 1-2 eetl geroosterde sesamolie
  • 3-4 takjes verse peterselie, selderij of bieslook
  • zout

Bereiden


  1. Week de amandelen 4 uur in koud water.
  2. Laat ze goed uitlekken en droog ze af.
  3. Rooster de pompoenpitten op een laag vuur tot ze smaak geven.
  4. Pureer deze met de overige ingrediënten in de keukenmachine en breng op smaak met wat zout.

Tip


Voeg eventueel een drupje appeldiksap toe om de smaak rond te krijgen.


«   »