Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Zuurkooltapenade

Gepubliceerd op 10 mei 2021 om 22:46


Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen

Ingrediënten


  • 100 gr zuurkool
  • 1 eetl sesamzaad
  • 1-2 eetl tahin
  • 1 theel appelstroop
  • ½ theel korianderzaadpoeder
  • peper-zout
  • 2 eetl broccolikiemen
  • 4 sneetjes Tibetaans gerstebrood

Bereiden


  1. Hak de zuurkool fijn.
  2. Rooster het sesamzaad.
  3. Meng 1 eetl tahin met, appelstroop, korianderzaadpoeder tot een smeuïge massa.
  4. Vermeng met de zuurkool en sesamzaad.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rooster het brood.
  7. Garneer de tapenade met de kiemen en serveer met het brood.

Tip / Wist je dat


Tibetaans gerstebrood is stevig en gezond, ook heel lekker als je het kort stoomt. 


«   »