Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

All Green

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 21:37


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


  • 1 bol knoflook
  • 150 gr walnoten
  • olijfolie
  • tamari
  • appeldiksap
  • 1/4  theel nootmuskaat
  • peper, zout
  • 1 courgette
  • 1 koolrabi
  • 150 gr veldslaof spinazie/kropsla, iets van een groen blad
  • 1/4 bos platte peterselie

Bereiden


  1. maak de knoflook schoon en snijd in reepjes
  2. hak de walnoten grof
  3. verhit een koekenpan waar de hoeveelheid knoflook en walnoten goed in passen
    (hij moet dus niet te groot zijn)
  4. voeg olijfolie toe, bak op half hoog vuur de knoflook bruin en bijna knapperig
  5. voeg de walnoten toe en bak een paar tellen mee
  6. blus met een klein scheutje tamari en diksap
  7. breng van het vuur af op smaak met nootmuskaat, peper en zout en zet weg
  8. was de courgette en snijd er 1 cm dikke plakken van, gril ze in een grilpan goudbruin en beetgaar
  9. schil de koolrabi en rasp grof
  10. was de sla en sla droog
  11. doe sla in een kom, leg hierop de koolrabi, daarop de nog warme courgette
  12. aftoppen met knoflook mengsel en peterselie

«   »