All Green


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


1 bol knoflook
150 gr walnoten
olijfolie
tamari
appeldiksap
1/4  theel nootmuskaat
peper, zout
1 courgette
1 koolrabi
150 gr veldsla

of spinazie/kropsla
iets van een groen blad
1/4 bos platte peterselie

Bereiden


  • maak de knoflook schoon en snijd in reepjes
  • hak de walnoten grof
  • verhit een koekenpan waar de hoeveelheid knoflook en walnoten goed in passen
    (hij moet dus niet te groot zijn)
  • voeg olijfolie toe, bak op half hoog vuur de knoflook bruin en bijna knapperig
  • voeg de walnoten toe en bak een paar tellen mee
  • blus met een klein scheutje tamari en diksap
  • breng van het vuur af op smaak met nootmuskaat, peper en zout en zet weg
  • was de courgette en snijd er 1 cm dikke plakken van, gril ze in een grilpan goudbruin en beetgaar
  • schil de koolrabi en rasp grof
  • was de sla en sla droog
  • doe sla in een kom, leg hierop de koolrabi, daarop de nog warme courgette
  • aftoppen met knoflook mengsel en peterselie

«   »