All Green
Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 21:37
0 stemmen
Je hebt al gestemd.
- 1 bol knoflook
- 150 gr walnoten
- olijfolie
- tamari
- appeldiksap
- 1/4 theel nootmuskaat
- peper, zout
- 1 courgette
- 1 koolrabi
- 150 gr veldslaof spinazie/kropsla, iets van een groen blad
- 1/4 bos platte peterselie
- maak de knoflook schoon en snijd in reepjes
- hak de walnoten grof
- verhit een koekenpan waar de hoeveelheid knoflook en walnoten goed in passen
(hij moet dus niet te groot zijn)
- voeg olijfolie toe, bak op half hoog vuur de knoflook bruin en bijna knapperig
- voeg de walnoten toe en bak een paar tellen mee
- blus met een klein scheutje tamari en diksap
- breng van het vuur af op smaak met nootmuskaat, peper en zout en zet weg
- was de courgette en snijd er 1 cm dikke plakken van, gril ze in een grilpan goudbruin en beetgaar
- schil de koolrabi en rasp grof
- was de sla en sla droog
- doe sla in een kom, leg hierop de koolrabi, daarop de nog warme courgette
- aftoppen met knoflook mengsel en peterselie