Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Groentebouillon basis

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 21:01


Rating: 4 sterren
4 stemmen

Ingrediënten


  • 1 ltr water
  • 4 cm kombu
  • 1 shitaké (gedroogd)
  • 1 dadel
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 stukje foelie
  • 1 ui
  • een stuk wortel*
  • een stuk prei*
  • een stuk knolselderij*

(bleekselderij of bladselderij kan ook)

 

*een stuk ongeveer zo groot als de ui

die je gebruikt

Bereiden


  1. doe alles in een pan
  2. de groenten grof gesneden en met schil en al, wel even wassen 
    De schillen zorgen ook voor smaak, kleur en voedingswaarde (mineralen).
  3. kook dit 20 min. en max 30 min. , langer koken zorgt voor bitterheid
  4. zeef de bouillon en bewaar koel of gebruik direct
  5. breng zonodig op smaak met zout, miso of tamari

 


«   »