Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Aardappeltortilla

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 10:10


Rating: 5 sterren
1 stem

Ingrediënten


  • 400-500 g aardappelen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • 6 eieren
  • 3 dl olijfolie

Bereiden


  1. Schil de uien snij ze in dunne reepjes.
  2. Verhit alle olie in een koekenpan en voeg de uien toe.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes (3 mm).
  4. Voeg toe aan de uien en laat dit 8-10 min. bakken.
  5. De boel moet ruim in de olie zwemmen, anders voeg je nog wat toe.
  6. De ui moet lekker bruin zijn en aardappel net gaar.
  7. Laat dit uitlekken en vang de olie op.
  8. Maak de knoflook schoon en hak fijn.
  9. Breek de eieren, doe ze in een ruime kom, sla ze los en voeg het aardappel-uimengsel toe.
  10. Voeg daar zout, peper en knoflook aan toe en laat afgedekt 10 min. staan.
  11. Hierdoor wordt de tortilla niet droog maar sappig, vol van smaak en niet te vettig.
  12. Verhit een koekenpan, doe een laagje olie erin (van wat er over was na het uitlekken, de rest van de olie gebruik je morgen weer voor iets anders)
  13. Doe het mengsel erin en bak op een hoog vuur 1-2 min.
  14. De onderkant van de tortilla moet gestold en mooi bruin zijn.
  15. Draai met behulp van een deksel de tortilla om en bak nog 1-2 min. op hoog vuur gaar en bruin.
  16. Serveer warm of koud.

Tip / Wist je dat


Wist je dat je iedere groente die je lekker vind toe kan voegen? Denk aan spinazie, champignons of een lekker bosuitje. 


«   »