
Ingrediënten
- 400-500 g aardappelen
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- peper
- zout
- 6 eieren
- 3 dl olijfolie
Bereiden
- Schil de uien snij ze in dunne reepjes.
- Verhit alle olie in een koekenpan en voeg de uien toe.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes (3 mm).
- Voeg toe aan de uien en laat dit 8-10 min. bakken.
- De boel moet ruim in de olie zwemmen, anders voeg je nog wat toe.
- De ui moet lekker bruin zijn en aardappel net gaar.
- Laat dit uitlekken en vang de olie op.
- Maak de knoflook schoon en hak fijn.
- Breek de eieren, doe ze in een ruime kom, sla ze los en voeg het aardappel-uimengsel toe.
- Voeg daar zout, peper en knoflook aan toe en laat afgedekt 10 min. staan.
- Hierdoor wordt de tortilla niet droog maar sappig, vol van smaak en niet te vettig.
- Verhit een koekenpan, doe een laagje olie erin (van wat er over was na het uitlekken, de rest van de olie gebruik je morgen weer voor iets anders)
- Doe het mengsel erin en bak op een hoog vuur 1-2 min.
- De onderkant van de tortilla moet gestold en mooi bruin zijn.
- Draai met behulp van een deksel de tortilla om en bak nog 1-2 min. op hoog vuur gaar en bruin.
- Serveer warm of koud.
Tip / Wist je dat
Wist je dat je iedere groente die je lekker vind toe kan voegen? Denk aan spinazie, champignons of een lekker bosuitje.