Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Bloemkool pakora met abrikozenchutney

Gepubliceerd op 15 april 2023 om 07:46


Rating: 4 sterren
2 stemmen

Ingrediënten


  • 60 gr kikkererwtenmeel
  • ½ theel nigellazaad
  • ½ theel geelwortelpoeder
  • 1 eetl fijn geraspte ui
  • 1 dl water
  • ½ - 1 theel zout
  • ¼ bloemkool
  • sesamolie om te bakken

Uitleg van het gerecht op de radio:

Bereiden


rooster in een droge pan op een laag vuur het kikkererwtenmeel en nigellazaad tot het warm is
wacht tot de zaadjes gaan geuren
laat in een mengkom even afkoelen
voeg geelwortelpoeder, ui, water en zout toe
meng zorgvuldig met een garde tot alle klontjes weg zijn
laat 20-20 min. rusten
snijd intussen de bloemkool in kleine blokjes en zet weg
maak intussen de chutney
meng de bloemkool met het beslag
verhit een koekenpan, voeg sesamolie toe
schep steeds een volle eetlepel beslag in de pan
bak 4-5 pakora’s tegelijk aan beide kanten mooi bruin en gaar op een laag vuur in 8-10 min.
serveer met de chutney

Abrikozenchutney


  • 50 gr ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gr wortel
  • olie
  • ½ theel zout
  • 50 gr gedroogde abrikozen
  • 25 gr gedroogde mango
  • ½ theel gemberpoeder
  • 250 ml water
  • 2 eetl appelazijn
  • 2 theel oerzoet

schil en snipper de ui fijn
schil de knoflook en snijd in plakjes
was de wortel en rasp grof
verhit een kookpan, voeg de olie toe en voeg ui toe met zout
laat op laag vuur rustig bakken tot je de knoflook ruikt
voeg de wortel toe en bak even mee
snijd de abrikozen en mango in reepjes en voeg toe
voeg gemberpoeder en water toe

breng met de deksel op de pan aan de kook, zet het vuur laag en laat 30-40 min. garen
voeg azijn en oerzoet toe, het moet een samenhangend mengsel zijn

warm of koud serveren

Tip


Maak de dubbele hoeveelheid chutney, deze is goed te bewaren in een glazen pot in de koelkast, 2-3 weken.


«   »