Dit burgertje is een hit bij Broeders Gezondheidswinkel en een lekker hapje bij de warme maaltijd.
Gecombineerd met bijvoorbeeld een groene salade en quinoa met een bieten-cashewsaus een heerlijk diner.
Ik vertel erover bij de kookrubriek van het vrijdagmagazine bij de ORTS.

Fotocredits: www.normafotografia.nl
Ingrediënten
- 350 gr pastinaak
- 250 gr belegen kaas
- 1-2 eieren
- 4-6 eetl volkoren meel
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
- meel om te wentelen
- roomboter of olie om in te bakken
Uitleg van het gerecht op de radio:
Bereiding
schil de pastinaak en rasp deze fijn
rasp de kaas fijn
meng pastinaak, kaas, meel, nootmuskaat, peper en zout luchtig met een vork
voeg ei toe en meng, ga niet kneden, laat 30 min. koel rusten
maak er platte burgers van
wentel deze door wat meel
bak de burgers op een niet te hoog vuur in de roomboter gaar en bruin