Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Rettich tafelzuurtje

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 14:34


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


  • rettich of daikon
  • shoyu of tamari
  • rijstazijn
  • mirin
  • ume su
  • geroosterde sesamolie

Bereiden


  1. schrob de rettich goed schoon
  2. schaaf zeef dunne plakjes op een schaaf, ik ben dol op mijn kyocera
  3. doe in een kom en voeg een scheutje shoyu en een scheutje rijstazijn toe
  4. laat 30 min. intrekken
  5. als je je niet kunt beheersen, (dit spul is té lekker) kun je het ook meteen opeten
  6. doe de rest, ( als er een rest is) in een glazen potje en bewaar in de koelkast
  7. maak het extra lekker door er wat mirin, ume su en/of geroosterde sesamolie aan toe te voegen
  8. heb je alle rettich opgegeten en nog dressing over? gebruik de dressing dan op fijn gesneden bladsalade

Lekker bij:


Alles: soep, spreads, geroosterde groenten, brood, granen, noem maar op.
Wil je meer leren over het samenstellen van een volwaardige vega(n) maaltijd? 
Doe dan mee met de vegachecklistcursus.


«   »