Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Paddestoelencurry

Gepubliceerd op 8 oktober 2022 om 08:39


Rating: 2.8 sterren
5 stemmen

Ingrediënten


  • 500 gr kastanje champignons
  • ½ eetl zout
  • ½ eetl geelwortelpoeder
  • 30 gr zonnepitten
  • 200 gr ui
  • 1 milde rode peper
  • 2 theel korianderpoeder
  • sesamolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gr santen
  • peper naar smaak
  • 2 eetl limoensap

Bereiden


  1. champignons schoon borstelen (in dit recept echt niet wassen!!!)
  2. in kwarten snijden
  3. mengen met zout en geelwortel en 60 min. laten staan tot er vocht vrij komt
  4. zonnepitten in ruim heet water zetten en 20 min laten wellen, afgieten en pureren met de kokosmelk
  5. liefst in blender maar staafmixer kan ook, dan is het iets korreliger
  6. schil de ui en snijd in reepje
  7. hak de pepers fijn
  8. verhit een brede pan met dikke bodem, bodempje sesamolie erin
  9. uien bakken tot net voorbij glazig
  10. korianderpoeder en pepers erbij, even mee bakken tot geur vrij komt
  11. op hoog vuur champignons erbij inclusief losgekomen vocht
  12. aan de kook brengen
  13. kokosmelk-zonnepitten mengsel, santen en peper erbij en laten koken
  14. op laag vuur met deksel tot dat santen gesmolten zijn
  15. op smaak maken met limoensap, blijft mooi dik

Lekker met:


Rijst, linzen en coleslaw.
Wil je meer leren over het samenstellen van een volwaardige vega(n) maaltijd? 
Doe dan mee met de vegacheklistcursus.


«   »