
Ingrediënten
- 500 gr kastanje champignons
- ½ eetl zout
- ½ eetl geelwortelpoeder
- 30 gr zonnepitten
- 200 gr ui
- 1 milde rode peper
- 2 theel korianderpoeder
- sesamolie
- 400 ml kokosmelk
- 100 gr santen
- peper naar smaak
- 2 eetl limoensap
Bereiden
- champignons schoon borstelen (in dit recept echt niet wassen!!!)
- in kwarten snijden
- mengen met zout en geelwortel en 60 min. laten staan tot er vocht vrij komt
- zonnepitten in ruim heet water zetten en 20 min laten wellen, afgieten en pureren met de kokosmelk
- liefst in blender maar staafmixer kan ook, dan is het iets korreliger
- schil de ui en snijd in reepje
- hak de pepers fijn
- verhit een brede pan met dikke bodem, bodempje sesamolie erin
- uien bakken tot net voorbij glazig
- korianderpoeder en pepers erbij, even mee bakken tot geur vrij komt
- op hoog vuur champignons erbij inclusief losgekomen vocht
- aan de kook brengen
- kokosmelk-zonnepitten mengsel, santen en peper erbij en laten koken
- op laag vuur met deksel tot dat santen gesmolten zijn
- op smaak maken met limoensap, blijft mooi dik
Lekker met:
Rijst, linzen en coleslaw.
Wil je meer leren over het samenstellen van een volwaardige vega(n) maaltijd?
Doe dan mee met de vegacheklistcursus.