Doperwtenpesto
Gepubliceerd op 8 oktober 2022 om 08:28
1 stem
Je hebt al gestemd.
- 450 gr diepvries doperwten
- 2 eetl olijfolie
- 1-2 eetl citroensap
- ½ theel tijm (liefst vers)
- ½ theel komijnzaad
- peper en zout
- ahornsiroop
- citroenrasp
- zet een schaal met 2 ltr koud water klaar
- stoom de doperwten in een stoompan in enkele minuten gaar
- doe ze direct in het koude water
- zeef ze uit het water zodra ze koud zijn en laat uitlekken
- doe de doperwten in een keukenmachine en pureer ze tot een gladde massa
- verwarm de komijnzaadjes kort en vijzel te fijn
- voeg water, olie en citroensap toe tot de gewenste dikte
- breng op smaak met peper, zout, tijm, komijn, ahornsiroop en citroenrasp
- passeer dit door een zeef voor een zachter resultaat
- voeg verse kruiden toe zoals basilicum, peterselie of bieslook
- voeg een teentje knoflook of een eetl geraspte ui toe