Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Doperwtenpesto

Gepubliceerd op 8 oktober 2022 om 08:28


Rating: 5 sterren
1 stem

Ingrediënten


  • 450 gr diepvries doperwten
  • 2 eetl olijfolie
  • 1-2 eetl citroensap
  • ½ theel tijm (liefst vers)
  • ½ theel komijnzaad
  • peper en zout
  • ahornsiroop
  • citroenrasp

Bereiden


  1. zet een schaal met 2 ltr koud water klaar
  2. stoom de doperwten in een stoompan in enkele minuten gaar
  3. doe ze direct in het koude water
  4. zeef ze uit het water zodra ze koud zijn en laat uitlekken
  5. doe de doperwten in een keukenmachine en pureer ze tot een gladde massa
  6. verwarm de komijnzaadjes kort en vijzel te fijn
  7. voeg water, olie en citroensap toe tot de gewenste dikte
  8. breng op smaak met peper, zout, tijm, komijn, ahornsiroop en citroenrasp

Tips


  • passeer dit door een zeef voor een zachter resultaat
  • voeg verse kruiden toe zoals basilicum, peterselie of bieslook
  • voeg een teentje knoflook of een eetl geraspte ui toe

«   »