Bloemkoolsoep
Gepubliceerd op 19 januari 2023 om 07:46
2 stemmen
Je hebt al gestemd.
- 1 bloemkool inclusief bladeren
- 100 gr wortel
- sesamolie
- 2 theel ras el hanout
- 1 ½ ltr bouillon
- 3 eetl amandelpasta
- peper, zout, citroensap
- was de bloemkool, verwijder de verlepte bladeren, deze smaken te bitter
- hak alles in blokjes
- was en rasp de wortel grof
- verhit een soeppan en voeg de sesamolie toe zoveel dat de bodem bedekt is
- bak hierin de wortel lichtbruin en zacht, dit duurt even
- zet het vuur niet te hoog
- voeg ras en hanout toe en bak 1 min. mee
- voeg bloemkool en bouillon toe en kook met de deksel op de pan alles gaar
- pureer de soep, voeg de amandelpasta toe en meng tot egale massa
- voeg eventueel water of amandelpasta toe tot de juiste dikte
- breng op smaak met peper, citroensap en zout