
Ingrediënten
- 200 gr havervlokken
- 100 gr notenmeel
- 100 gr boekweitmeel
- snuf zout
- 2 eetl koekkruiden
- 2 eetl arrowroot
- 4 dl amandelmelk
- 100 gr gemengde notenpasta
- 2 appels
- 100 gr rozijnen
- 4 eetl zonnepitten
Bereiden
1. verwarm de oven voor op 180 ºC
2. bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik cupcake-cupjes
3. zet de havervlokken 30-60 min. weg met 1 dl koud water
4. de vlokken nemen het water helemaal op
5. meng notenmeel, boekweitmeel, zout, koekkruiden en arrowroot
6. verwarm de amandelmelk met de notenpasta
7. roer dit tot een egale vloeistof
8. was de appels en laat de schil er aan, rasp grof
9. meng kort de appelrasp, havervlokken en rozijnen
10. roer de amandelmelk er doorheen
11. voeg het meelmengsel toe en meng rap
12. doe in een cakevorm of in cupcakevormpjes
13. verdeel de zonnepitten erover
14. bak in 30-35 min. gaar
15. laat 10 min. in de oven, terwijl die uit staat, nagaren
heb je de cakevorm gebruikt, snijd er lekkere dikke plakken van
Tip
Gebruik geen havermout, dan maakt de boel zompig.
Voor notenmeel kun je alle soorten gebruiken, amandel, hazelnoot, cashew, etc.
Voor amandelmelk kun je ook sojamelk, havermelk of welke andere plantaardige melk dan ook gebruiken.