Haverkoek

Gepubliceerd op 16 september 2022 om 14:06


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten


200 gr havervlokken
100 gr notenmeel
100 gr boekweitmeel
snuf zout
2 eetl koekkruiden
2 eetl arrowroot
4 dl amandelmelk
100 gr gemengde notenpasta
2 appels
100 gr rozijnen
4 eetl zonnepitten

Bereiden


verwarm de oven voor op 180 ºC
bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik cupcake-cupjes
zet de havervlokken 30-60 min. weg met 1 dl koud water
de vlokken nemen het water helemaal op
meng notenmeel, boekweitmeel, zout, koekkruiden en arrowroot
verwarm de amandelmelk met de notenpasta
roer dit tot een egale vloeistof
was de appels en laat de schil er aan, rasp grof
meng kort de appelrasp, havervlokken en rozijnen
roer de amandelmelk er doorheen
voeg het meelmengsel toe en meng rap
doe in een cakevorm of in cupcakevormpjes
verdeel de zonnepitten erover
bak in 30-35 min. gaar
laat 10 min. in de oven, terwijl die uit staat, nagaren

heb je de cakevorm gebruikt, snijd er lekkere dikke plakken van

Tip


Gebruik geen havermout, dan maakt de boel zompig.
Voor notenmeel kun je alle soorten gebruiken, amandel, hazelnoot, cashew, etc.
Voor amandelmelk kun je ook sojamelk, havermelk of welke andere plantaardige melk dan ook gebruiken.


«   »