Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Recepten


Zoete aardappel spread met gebakken witte bonen en rode ui

schil de uien en snijd in zeer dunne reepjesmeng met zout en azijn en kneed kort tot het slijmerig aanvoelt en zet wegschil de bataat en bak gaar met anijs en tijmprak fijn en meng met peper, zoutbak de witte bonen bruin en knapperig in de sesamolieserveer de spread op een plat bord met de bonen erover, een toefje rode ui erbijenkele druppels citroensap om het af te maken

Lees meer »

Rettich tafelzuurtje

Alles: soep, spreads, geroosterde groenten, brood, granen, noem maar op.Wil je meer leren over het samenstellen van een volwaardige vega(n) maaltijd? Doe dan mee met de vegachecklistcursus.

Lees meer »

Paddestoelencurry

Rijst, linzen en coleslaw.Wil je meer leren over het samenstellen van een volwaardige vega(n) maaltijd? Doe dan mee met de vegacheklistcursus.

Lees meer »

Rode kool salade

Dit is een eenvoudige salade, bedoeld als onderdeel van een maaltijd. Je kunt er natuurlijk nog extra groenten, smaakmakers, zaden of wat aan ook aan toe voegen om hem spannender te maken. Maar op zichzelf is ie al erg lekker!. O ja, wees gerust een beetje kwistig met de veganaise.

Lees meer »

Haverkoek

1. verwarm de oven voor op 180 ºC2. bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik cupcake-cupjes3. zet de havervlokken 30-60 min. weg met 1 dl koud water4. de vlokken nemen het water helemaal op5. meng notenmeel, boekweitmeel, zout, koekkruiden en arrowroot6. verwarm de amandelmelk met de notenpasta7. roer dit tot een egale vloeistof8. was de appels en laat de schil er aan, rasp grof9. meng kort de appelrasp, havervlokken en rozijnen10. roer de amandelmelk er doorheen11. voeg het meelmengsel toe en meng rap12. doe in een cakevorm of in cupcakevormpjes13. verdeel de zonnepitten erover14. bak in 30-35 min. gaar15. laat 10 min. in de oven, terwijl die uit staat, nagaren

Lees meer »

Pompoen-sinaasappelsoep

schil en snipper de uihak de gember fijnmaak de pompoen schoon en snijd in blokjesverhit olijfolie en bak de ui met zout lichtbruinbak gember mee tot deze gaar geurenvoeg pompoen toe, bak enkele minuten mee en voeg bouillon toekook gaar en pureer glad met de staafmixerrasp de schil van één sinaasappel en voeg toepers de sinaasappels uit en voeg toepas zelf de dikte aan door er meer bouillon of sap aan toe te voegenbreng op smaak met peper en zout

Lees meer »

Marok Salad

1. was de komkommer, schaaf op de mandoline in zeer dunne plakje2. doe in een kom met azijn en ½ theel zout3. kneed een paar keer tot je de structuur van de komkommer voelt veranderen en laat zo staan4. verwarm een oven voor op 225 ºC5. meng de rozijnen met sinaasappelsap en laat wellen6. was de wortel, snijd in schuine plakken van ½ cm dikte7. meng met de harissa, ½ theel zout en 1 eetl olijfolie8. verdeel over een bakplaat en bak goudbruin op 225 ºC in 20 min.9. laat afkoelen10. kook de quinoa gaar in ruim water in 8 min. en giet af11. spreid uit over een bord om af te koelen12. rooster de pompoenpitten tot ze smaak geven maar net niet bruin worden13. giet de rozijnen af en vang het sap op14. hak de peterselie en munt fijn15. voeg 4 eetl olijfolie, een snuf zout, peterselie en munt toe16. meng tot een dressing17. meng quinoa, wortel en rozijnen met de dressing18. doe in een kom, garneer met komkommer en pompoenpitten

Lees meer »

Oliebollen

meng meel en zoutmaak een kuiltje in het meel en breek het ei erinverwarm de melk tot lauwmeng de gist met de lauwe melk en schenk dit in het kuiltjeroer vanuit het midden enige minuten tot een glad beslaghet beslag moet in stukken van de lepel vallenvoeg de gewassen en goed uitgelekte krenten en rozijnen toehet beslag toedekken en op een warme plaats 1 uur laten rijzenverhit het frituurvet en vorm met twee vetgemaakte lepels oliebollen, laat deze direct in de olie glijdende oliebollen na drie min. keren, (gaat meestal vanzelf) en dan nog 2 min goudbruin en gaar bakken in frituurolie bij 170°c

Lees meer »

Erwtensoep

Rooster hazelnoten en havervlokken op een laag vuur tot ze heel lichtbruin zijn. Hak dit grof en voeg toe als garnering.

Lees meer »

Kikkererwtenbeignet

Dit is een gerecht van hele gare kikkererwten, iets heel anders dan falafel dus.Gaar de kikkererwten door ze zelf te weken-koken-nawellen met kombu. Dat gaat heel goed in de New Cooking Bag. Gebruik in plaats van gebuild meel eventueel speltbloem of een combinatie met boekweitmeel. Verdun de tamari met 1-2 eetl water mocht je het zo te zout vinden.

Lees meer »

Tempeh in marinade

Maak de saus vooraf, deze is makkelijk op te warmen. Snijd de tempeh vooraf. Het frituren/bakken en samenvoegen doe je op het laatste moment.

Lees meer »

Knoflook-citroensoep

Gebruik speltmeel voor een meer volkoren variant. Voor een mooi zalvig effect kun je de vezels er uit zeven, fijnmalen in een koffiemolentje en weer toevoegen.

Lees meer »

Tiffin

Gebruik i.p.v pure chocolade de pure couverture, deze smelt beter, biologisch verkrijgbaar van het merk Vivani. Je kunt ook een ijsblokjes vorm of siliconen muffin/taartjes vormen gebruiken. Dan vul je eerst de vormpjes met de noten en pitten etc en dan giet je de chocolade er overheen. Alle andere soorten noten, zaden of zuidvruchten zij toepasbaar, leuk om mee te variëren!

Lees meer »

Geroosterde tomatensoep

Voeg andere groenten toe zoals paprika of rode peper, ik hou er van om dan bij de rode kleur te blijven. Bataat, wortel en pompoen zou ook kunnen maar die hebben een langere gaartijd nodig. De lol van deze soep is dat je alles op de bakplaat doet, ondertussen gaat douchen en daarna alles pureert en lekker op eet. Geen gedoe.O ja, salie erin is ook heerlijk.

Lees meer »

Kaastruffels

kaas: gebruik gerust ook blauwe kaas of een lekkere oude kaasabrikozen: dadels, vijgen en zelfs rozijnen zijn smakelijksesamzaad: zwart sesamzaad en gehakte zonnebloempitten kan ook

Lees meer »