Recepten


Haverkoek

200 gr havervlokken100 gr notenmeel100 gr boekweitmeelsnuf zout2 eetl koekkruiden2 eetl arrowroot4 dl amandelmelk100 gr gemengde notenpasta2 appels100 gr rozijnen4 eetl zonnepitten

Lees meer »

Marok Salad

½ komkommer2 eetl appelazijnzout75 gr rozijnen3 eetl sinaasappelsap500 gr wortel2 theel harissaolijfolie200 gr quinoa100 gr pompoenpitten5 takjes peterselieeen handje muntblaadjes

Lees meer »

Brownie met rode biet

125 gr pure chocolade400 gr gare rode bietjes3 eieren250 gr oersuiker35 gr rijstmeel50 gr gemalen amandelen70 gr cacaopoeder2 theel bakpoederpeper en zout1 theel zoethoutpoeder(optioneel)

Lees meer »

Erwtensoep

500 gr spliterwten5 blaadjes laurier5 kruidnagels5 jeneverbessen4 cm kombu3 stukjes foelie¼ steranijs2 uien1 prei1 winterpeen½ knolselderij½ bleekselderijolie om te bakkenpeper, zout200 gr rooktofu (liefst van het merk taifun)

Lees meer »

Bietenbrood met karwij

50 gr havervlokken1 theel gedroogde tijm40 gr pompoenpitten2 theel karwijzaad2 theel nigellazaad100 gr speltbloem100 gr volkoren meel2 theel bakpoeder200 gr rauwe rode biet2 eieren

Lees meer »

Gevulde druivenbladeren / Dolma's

2 st ui4 teentjes knoflook275 gr bruine rijstbodembedekkend olijfolie5-7 dl groentebouillon*50 gr cashewnoten4 eetl rozijnen10 salieblaadjespeper en zout2 citroenen45 ingelegde druivenbladeren*** van alleen groenten en zonder zout

Lees meer »

With Loff taart

100 gr koude roomboter250 gr gebuild tarwemeel1 theel bakpoeder1 theel zout4 eieren2 ½ dl slagroom500 gr witlof2 eetl mierikswortelpasta ½ theel nootmuskaat een snufje kruidnagelpoederrasp van ½ citroen een snuf zout150 gr (geiten)kaas

Lees meer »

Roti met rotiplaat

1 kg sperziebonen250 g ui½ bol knoflook1 kg aardappelsesamolie2 eetl kerriepoeder1 eetl garam masala¼ theel peper2 theel zout5 dl groentebouillon

Lees meer »

Tempeh in marinade

50 gr gember1 rode peper3 teentjes knoflook1 grote uisesamolie om te bakken1 theel serehpoeder1 dl tamari2 ½ dl water50 gr oerzoet1 eetl arrowroot

Lees meer »

Rode bietensoep

1 sinaasappel1 kg rauwe rode biet2 st uisesamolie½ eetl venkelzaad1 ltr groentenbouillon½ theel tijm1-2 eetl balsamico azijn2-3 eetl mierikswortelpasta2 dl haverroom of 1 eetl amandelpastaeen paar draaien van de pepermolen½ theel zeezout

Lees meer »

Wortellabne

1 ltr yoghurt400 gr wortel1-2 teentjes knoflook1 theel chilivlokkeneen flinke scheut olijfolie2 theel zoutlimoensappeper

Lees meer »

Knoflook-citroensoep

4 teentjes knoflook1 ui3 eetl roomboter of olijfolie5 eetl speltbloem3 dl kruidenbouillon3 dl (plantaardige) melk2 citroenen (rasp en sap)peper en zout

Lees meer »

Zonnerotsjes

2 eetl zonnepitten2 eetl pompoenpitten1 theel cacaopoeder1 mespunt vanillepoeder1 snufje zout1-2 eetl rijstmoutstroop

Lees meer »

All Green

1 bol knoflook150 gr walnotenolijfolietamariappeldiksap1/4  theel nootmuskaatpeper, zout1 courgette1 koolrabi150 gr veldsla

Lees meer »

Tiffin

2 eetl pompoenpitten2 eetl zonnebloempitten2 eetl pecannoten2 eetl amandeleneen snuf zout2 eetl cashewnotenpasta150 gr pure chocolade1 eetl cacao nibs3 medjoul dadels

Lees meer »

Bruschetta met drie toppings

brood naar keuzeolijfolie250 gr walnoten10 groene olijven200 gr kastanjechampignons2 teentjes knoflook200 gr gedroogde tomaten1 eetl kappertjesverse groene kruiden zoals basilicum, peterselie, bieslook

Lees meer »

Rode linzenhummus met mosterd

250 g rode linzen1 uizeezoutpeper1 mespuntje korianderpoeder1 blaadje laurier1 cl olijfolie (extra vierge)4 eetlepels peterselie (fijngehakt)2 blaadjes lavas4 teentjes knoflook4 eetlepels mosterd

Lees meer »

Cashewnotenballetjes

150 g speltvlokken1 ui1 preizouttijm2-3 eetl olijfolie250 g cashewnoten1 eetl gedroogde peterselie1 eipeper50 gr speltmeel(kwark)high oleïc olie om mee te frituren

Lees meer »

Butternuttie

1 butternutpompoen100 gr quinoa1 rode uipeper en zout2 dl sinaasappelsap1 eetl korianderzaad1-2 eetl rijstmoutstroop100 gr hazelnoten4 takjes munt4 takjes platte peterselie1-2 stronken witlof3 eetl citroensap

Lees meer »

Amandelpaté

200 g ontvelde amandelen75 g pompoenpitten2 eetl citroensap1-2 eetl geroosterde sesamolie3-4 takjes verse peterselie, selderij of bieslookzout

Lees meer »

Zuurkooltapenade

100 gr zuurkool1 eetl sesamzaad1-2 eetl tahin1 theel appelstroop½ theel korianderzaadpoederpeper-zout2 eetl broccolikiemen4 sneetjes Tibetaans gerstebrood

Lees meer »

Abrikozengeluk

300 gr abrikozen100 gr rozijnen100 gr hazelnoten, geroosterd en zonder velletje1/2 theel theel ras el hanout voor in het mengsel, plus extra voor te rollen1/2 theel  citroenrasp 1 eetl citroensap 1 snufje zout

Lees meer »

Carobecake

1 theel bakpoeder180 gr. gebuild meelsnufje zout(1 theel vanillepoeder)4 eieren180 gr oerzoet (of agavesiroop)180 gr. boter4 eetl carobepoeder

Lees meer »