Ben je cateraar, wil je koken voor een groep of een andere kooksituatie? Huur dan nu onze kookstudio!

Op een fantastisch mooie plek in Limburg jezelf 6 dagen onderdompelen in de natuurvoedingskeuken?


Je gaat je huidige kennis en kookvaardigheden vergroten en dit met gelijkgestemden ervaren! Op zaterdag van 12.00 uur tot vrijdag 10.00 uur ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:
Catering: menu en planning, porties, calculatie, opmaak, route, outillage.
Creativiteit en koken: stappenplan, proeven, presentatie.
Workshop en kookdemonstratie: inhoud, opbouw, uitvoering, calculatie, feedback.
Demonstratie van een maaltijd: presentatie kennis-vaardigheden.
Duurzaamheid en de invloed/macht van de kok.

Dit is geknipt voor jou als:


  • je enthousiast bent over de natuurkeuken 
  • je nog beter de natuurvoedingskeuken wil beheersen
  • je hebt een cateringbedrijf en je bent toe aan nieuwe input, recepten en technieken
  • je professioneel aan de slag wil met natuurvoeding of dit in je huidige werk wil verbeteren
  • je workshops of kookdemonstraties wil geven
  • je een bed & breakfast wil starten of verder ontwikkelen
  • je wil weten hoe je je brood kunt verdienen met koken
  • het je hartstikke leuk lijkt!

De opzet


In de week vooraf de kookweek ontvang je een link voor de digitale lessen van de vegachecklistcursus. Hierin geeft docent Marion Pluimes uitleg over de natuurvoedingskeuken, bespreekt de basisonderwerpen en presenteert diverse kooklessen. Deze online kookles is het aperitiefje!

Je krijgt ook een voorbereidende opdracht: je gaat op zaterdagavond nadat je rustig bent aangekomen een eigen gerecht bereiden voor het diner waarbij je vertelt over de reden van je keuze en  de gebruikte kooktechnieken.

Wat we dagelijks doen in de keuken


  • ontbijt-lunch of diner bereiden volgens rooster
  • je krijgt begeleiding bij de kooklessen
  • er is dagelijks een kookdemo
  • je krijgt theorie met uitleg en begeleiding bij de opdrachten
  • je maakt een presentatie van je eindopdracht op donderdag: samen een buffet maken
  • je ontvangt feedback van docent en medestudenten
  • we sluiten af op donderdag met de uitreiking van het certificaat

Wat heb je aan het einde van de kookweek?


Onder professionele begeleiding ga je aan de slag en je ontvangt achteraf een syllabus met theorie en receptuur. Er is ruimte voor eigen inbreng en je krijgt feedback op je gerechten. Het wordt een heerlijke week op een amazing plek!

Aan het einde van de week heb je;

  • een stappenplan en uitwerking voor hoe jij een catering kunt uitvoeren
  • je hebt een eigen gerecht gecreëerd
  • een stappenplan en uitwerking voor jou eerste kookworkshop/demo
  • je hebt een kookworkshop/demo gegeven
  • je hebt heel veel gekookt
  • je bent meer zeker van jezelf in je vak als biokok
  • je hebt kookvriendjes gemaakt for life!

Op deze mooie plek is er ook even de tijd voor een boswandeling of mijmering in de tuin.

Supertoffe gastdocenten!


Voor deze week heb ik twee geweldige gastdocenten uitgenodigd. Met ieder hun eigen kookstijl en expertise. Een fantastische manier om jouw kennis en skills nog verder te vergroten!

Roos van Zoest | plantbased chef

Je kent haar van Van Planten waar ze de lekkerste én mooiste gerechten kookt. Roos is een ster in lekker koken en prachtig presenteren. Van haar leer je in deze gastles hoe je mooi kunt 'platen'. 

Viviane van Dyck | vegan kitchen gamechanger

Je kent haar van medicinale maandag en dirty donderdag. Maar nu ook van haar nieuwe boek: Vegans are better lovers. Viviane heeft een 'Dyck' van een kennis over natuurvoeding en de macrobiotische keuken. Van haar leer je aan de hand van een lente menu over deze keuken.

Wat wij van jou verwachten


Om te zorgen dat zo'n intensieve kookweek waardevol is, verwachten we ook jou inbreng. Samen ontdekken en testen is hartstikke leerzaam! Het is noodzakelijk dat je een relevante vooropleiding of ervaring hebt zoals een kookopleiding of kookervaring. Dit is duidelijk geen cursus voor starters, daar is onze basisopleiding voor. Heb je zin om actief deel te nemen aan de lessen en met elkaar feedback geven op de gerechten (ook die van 'de juf') dan zit je op de juiste plek. Je gaat superveel leren op een ontspannen en uitdagende manier.

Praktisch informatie


Bij het lesgeld is inbegrepen

  • alle kooklessen gedurende de week
  • ontbijt-lunch-diner- koffie & koek
  • receptenbundel, certificaat
  • zes overnachtingen
  • de afwas
  • alle ingrediënten
  • bedlinnen, handdoeken en toeristenbelasting

Als je een oud-student bent van De Groene kookacademie betaal je de speciale GKA-prijs! (gebruik de code: GKAVJ23)

GKA prijs:                     € 1345,-                        
Normale prijs              € 1585,-   met gratis vegachecklistcursus t.w.v € 55,-

Wanneer je deze kookweek bestelt krijg je er automatisch de vegachecklistcursus bij, voor niks!

Mogelijk zijn de studiekosten aftrekbaar, kijk hiervoor op de website van de belastingdienst.

met gratis extra cursus

De Natuurkeuken Pro

€ 1.585,00
met gratis extra cursus
met gratis extra cursus

De Natuurkeuken Pro

€ 1.585,00

Datum: 17-23 juni 2023

Tijd: zaterdag 12.00 uur t/m vrijdag 10.00 uur

Docent: Marion Pluimes 

Locatie: Hof de Brulle, Wijlre

Wat deelnemers zeggen:


Ik leerde van te groot naar minder complex denken. Het stappenplan was erg behulpzaam. Ik ga alle recepten nog een keer uitproberen, ze zijn heel bruikbaar.
-Annemarie

De vrije manier van  gerechten bedenken vond ik erg leuk.  Ik kan nu ook veel beter recepten kiezen zonder keuzestress. -Rinette

Het samen proeven was voor mij geweldig en heel leerzaam. De oefening met de cateringopdracht  en calculatie vond ik verhelderend en leuk om te doen. -Gerrianne

Ik weet nu veel beter wat ik wil en kan.  Ook wat ik waard ben en dat ik geen hobbykok meer ben. Het was heel inspirerend. -Carla

Mijn doel was om alleen maar nieuwe gerechten te maken en dat is goed gelukt. Ik heb genoten van deze waardevolle week.
-Okke

Tijdens deze kookweek heb ik naast inspiratie … veel kooktechnieken bijgeleerd. O.a. hoe goed én efficiënt om te gaan met het koken van granen, peulvruchten en de bereiding van vetten. Maar ook heb ik geleerd veel beter te calculeren. Daarbij hebben we veel gewerkt aan het goed en lekker op smaak brengen van gerechten, door veel met elkaar te proeven. De gastlessen van Roos van Soest, plantbased chef van restaurant Van Planten uit Utrecht en Viviane van Dijck, vegan kitchen gamechanger uit België waren super inspirerend. Daarbij was het erg gezellig met elkaar. We hebben hard gewerkt en ook veel gelachen. Marion heb ik ervaren als een professionele vakvrouw, die graag haar kennis met je deelt en je vol enthousiasme en inspiratie met een ‘boel' concrete ideeën naar huis laat gaan. -Patricia

Marion heeft de gave om een intensief programma met demo’s, praktische leermomenten, theorie en opdrachten te combineren met een scherp oog voor de individuele leerdoelen van alle deelnemers. Ze zette bij mij niet alleen een aantal puntjes op de i voor wat betreft kooktechniek en proeven, maar zorgde door de uitdagende opdrachten ook voor het zetje dat ik nodig had om mijn plannen om kooklessen te gaan geven nu echt concreet te maken. Af en toe buiten je comfortzone, maar in een steunende omgeving waarin je leert van Marion en van de andere deelnemers, wat mij betreft echt een aanrader als je serieus aan de slag wil met lekkere en gezonde voeding. -Renilde