Benieuwd naar plantaardige sushi?
Sushi is fantastisch lekker maar dan wel zònder vissen, die laten we lekker zwemmen!
De kunst van de inhoud
De sushi in Japan is een traditioneel gerecht. In deze workshop proberen we een ietsiepietsie in de buurt te komen van deze ambachtelijke bereidingstechniek.
De twee belangrijkste basisingrediënten, nori en rijst ga je combineren met heerlijke vullingen. De nori, het zeewier, is inmiddels bekent als het groene goud en geeft behalve veel smaak ook een heleboel voeding. Het is rijk aan eiwit, jodium en ijzer. Daarnaast is zeewier een duurzaam product.
Garen, snijden, rollen, smullen
In deze kookles laat ik je zien hoe je het beste de rijst kunt garen en op smaak brengt. Er komen verschillende vullingen aan bod en het rollen van de sushi maakt het af.
Tip
Weten rond 20.30 uur, de sushi die overblijft neem je mee naar huis, dus een lichte avondmaaltijd vooraf is aan te raden.

Praktische informatie
Vegan Sushi
Vegan Sushi
Datum: dinsdag 13 juni 2023
Tijd: 19.00-21.00 uur
Docent: Marion Pluimes
Locatie: kookstudio De Groene Kookacademie
Parkeren: Gratis op Schapendries
Klik hier voor meer informatie.