Een hartig hapje passend bij elke maaltijd

Met eenvoudige ingrediënten kun je de lekkerste gerechten maken, je moet er alleen even op komen!
In een keuken zonder vlees en vis valt er genoeg te experimenteren met smaakvolle producten als noten, peulvruchten en groenten. Het zijn fantastische voedingsbronnen vol vezels, eiwitten, vitamines, mineralen en natuurlijk smaak!
Je kunt er in een handomdraai heerlijke vegetarische burgers en hapjes van maken. Want zeg nou zelf, de kant-en-klare varianten lijken nogal veel op elkaar. Bij de burgers werken we ook met granen (ja, óók de glutenvrije) en natuurlijk met verse kruiden en spannende specerijen.
Wat ga je maken?
De soort burgers en snacks die we in deze workshop aanbieden zijn afhankelijk van het seizoen. In de winter en het vroege voorjaar werken we wat groenten betreft bijvoorbeeld met bieten, pompoen of wortel. In de lente en zomer genieten we van courgette, tomaten of aubergine. Kortom, lekker variëren en genieten van vers en ambachtelijk voedsel.
We maken vijf soorten burgers en balletjes met garnituur of bijpassende saus en dip;
- notenballetjes met tahindip
- mungbonenburger met salsa
- gierstballetjes met dadeldip
- haverkoekjes
- bietenburger
Praktische informatie
Burgers en balletjes - online
Burgers en balletjes - online
Datum: je ontvangt de receptenbundel en de link naar de opname direct per email en je kunt meteen aan de slag!
Kijk hier voor het menu.
Tijd: de workshop duurt 2 uur
Docent: Marion Pluimes