Wil je precies weten hoe je lekker, volwaardig en met plezier kookt?
Ken jij dit ook?
Je staat in de winkel of in je keuken en je denkt: wat moet ik NU weer eten?
Je wilt graag gezond eten maar je weet niet hoe.
De recepten vliegen je om de oren en je weet niet welke je moet kiezen.
Bij je vrienden heb je laatst heerlijk gegeten maar je hebt geen flauw idee hoe je dat ene lekkere gerecht moet maken.
of
Je kunt eigenlijk best goed koken en je ben toe aan nieuwe inspiratie.
De natuurvoedingskeuken trekt al een tijdje je aandacht, nu wil je er meer van weten!
Een midweek voor jezelf én beter leren koken, wat een geweldige combinatie.

Wie is de docent: Marion Pluimes
328+ cursisten gingen je voor
Nooit meer 'gedoe' bij het bedenken van een maaltijd
Wat ga je doen:
Je gaat op een ontspannen manier lekker aan de kook in een ruime keuken.
Op maandag tot vrijdag ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:
- hoe kook ik volwaardig vega(n) met de beste kwaliteit biologische producten
- welke kooktechnieken kan ik toepassen
- hoe stel ik mijn maaltijden samen
- op welke wijze kan ik rekening houden met seizoensproducten
- hoe maak ik een gerecht op smaak
- de vegachecklist
- welke olie gebruik ik het beste voor welk gerecht of welke kooktechniek
De cursus is bedoeld voor jou als:

- je aan nieuwe gerechten en inspiratie toe bent
- je enthousiast bent over de vegetarische keuken
- je al een keer de cursus Puur koken gedaan hebt en aan uitbreiding toe bent
- je graag met natuurvoedingsproducten wil koken
- je meer wil weten over een gezonde manier van eten
- je even tijd voor jezelf wil
- je met andere kookfanaten wil uitwisselen
- je een midweek wil eten-koken-eten-koken-eten-koken.............
Wat als ik de cursus ooit al een keer gedaan heb?:
Ook dan is deze week geschikt voor jou! Heb je in het verleden de cursus Puur koken al een keer gedaan? Of zelfs al de vervolgversie? Geen probleem, Deze week ga je allemaal nieuwe gerechten leren maken. Ik heb een heleboel nieuwe recepten die we gaan bereiden zodat je weer met een bult inspiratie naar huis gaat.
De opzet
In de week vooraf de kookweek ontvang je een link voor de digitale les waarin docent Marion Pluimes uitleg geeft over de kookweek, alvast het eerste onderwerp bespreekt en een kookdemonstratie presenteert. Deze online kookles is het voorafje!
Wat doen we dagelijks in de keuken
- de maaltijden bereiden
- je krijgt begeleiding bij de kooklessen
- er is dagelijks een kookdemo en een kookworkshop
- je krijgt theorie met uitleg
- je ontvangt tips van de docent voor het goed op smaak brengen van gerechten
Ik ben geen superkok, is het dan voor mij geschikt?
Absoluut! Dan ben je precies degene voor wie ik deze cursus gemaakt heb! Je houdt van koken maar het is niet je bedoeling om er je werk van te maken. Je wil graag meer zekerheid en zelfvertrouwen in de keuken. Je wil meer dan een beetje leuk koken maar niet té heftig. Je vindt smaak belangrijk en soms ook een beetje moeilijk om een gerecht op smaak te maken. En...... gedurende de week zal ik ook rekening houden met wat je graag wil leren.
Wat krijg je
Onder professionele begeleiding ga je aan de slag en je ontvangt achteraf digitaal een syllabus met theorie en receptuur. Er is ruimte voor eigen inbreng en wensen. Het wordt een heerlijke week op een amazing plek!
Wat heb je aan het einde van de kookweek:
- je weet precies hoe je voortaan een maaltijd samenstelt
- je hebt genoeg kook-inspiratie voor het komende jaar
- je kunt gerechten goed op smaak brengen
- je hebt extra productkennis
Plus:
- je hebt heel veel gekookt en ervaring opgedaan
- je hebt heerlijk gegeten en kookvriendjes gemaakt for life!

Op deze mooie plek is er ook even de tijd voor een boswandeling of mijmering in de tuin.
Dit zit er bij de prijs inbegrepen
- alle kooklessen gedurende de week
- alle maaltijden, koffie-thee en tussendoortjes
- receptenbundel
- vier overnachtingen op een gedeelde kamer*
- de afwas
- alle ingrediënten
- bedlinnen, handdoeken en toeristenbelasting
* In principe deel je de kamer met een mede-cursist. Wil je een privé kamer dan is dat mogelijk voor een meerprijs.
Kan ik ook een beetje vakantie houden?
Ja, dat kan zeker!
Het is natuurlijk leuk als je alle kooklessen kunt volgen maar er is ook ruimte om lekker te lummelen.
Naast het samen koken heb je tussendoor de tijd om te wandelen, lezen of andere dingen voor jezelf te doen. Heb je toevallig die week een afspraak die je niet kunt verzetten maar wel online kunt doen? Geen probleem, er is wifi aanwezig en je kunt daar rustig de tijd voor nemen.
Wat deelnemers zeggen:
De Puur koken midweek was geweldig! Het waren hele gezellige, inspirerende en leerzame dagen. Door het bereiden van de gerechten en het smullen ervan heb je meteen de smaak te pakken. De recepten die je meekrijgt wil je het liefst allemaal meteen maken. Na deze dagen is het bedenken, bereiden en eten voor mij een feestje geworden. Dat alles door het enthousiasme dat Marion uitstraalt en haar kennis, ervaring, haar vrolijke en vriendelijke manier van lesgeven!
Heel erg bedankt voor deze grote stapel inspiratie voor onze keuken. Ik ga er lekker veel van maken weer! Annemiek
Ik heb de dagen van de midweek ervaren als een onvergetelijke belevenis! Ik heb er enorm veel van geleerd, en ga dat zoveel mogelijk integreren in de maaltijden die ik ga bereiden. Ik heb jou thuis een fenomeen genoemd, en dat meen ik! Jij hebt kennis van zaken, en kunt dat goed overbrengen. Terwijl je niemand het gevoel geeft dat zij er niets van kan. Goed dat je zei dat je het leuk vond dat wij dingen niet wisten, zodat jij je nuttig kon maken. Tijdens het koken was je bereid overal tegelijk te zijn, een hectisch gebeuren. Jij had ogen en oren overal, en je deed dat ogenschijnlijk moeiteloos. Wat een tomeloze energie straalde je uit! Hulde, in één woord!!! Dank je wel! R. S.
Voor het eerst met Marion mee geweest op de Puur Koken cursus in Wijlre. Ik ken persoonlijk niemand voor wie dit geen zinnige cursus zou zijn, want iedereen pikt er andere stukjes informatie uit op door de veelzijdigheid. Je kunt bijvoorbeeld focussen op praktische technieken, vegetarische recepten, voedingskundige achtergrondinformatie, genieten van gezond eten, of van alles door elkaar. Marion is zo ervaren dat ze naadloos aansluit op vragen en behoeftes in al deze richtingen. Ze heeft een hele prettige, energieke, duidelijke en directe communicatiestijl, met ruimte voor humor. Verwacht geen strak opleidingsplan, maar meer een snelkookpan van allerhande richtingen aan inspiratie, waaruit je vervolgens zelf kunt bepalen in welke richting jij jezelf verder wilt ontwikkelen. Lies
Praktische informatie
Klik hieronder voor aanmelden. Je krijgt bericht als de cursus doorgaat i.v.m min-max aantal deelnemers.
Puur koken cursus midweek oktober 23
Puur koken cursus midweek oktober 23
Datum: 9-13 oktober
Tijd: maandag 16.30 uur t/m vrijdag 9.00 uur
Docent: Marion Pluimes
Locatie: Hof de Brulle, Wijlre