Vind hier de inspiratie voor je feestmaaltijd!


Sàmen eten en lèkker eten, dat is een mooie traditie met kerst maar ook op andere momenten. Ik word altijd dolblij van uitgebreid koken en daarna op het gemakje gezellig aan tafel met elkaar. Het gebruikelijke idee van voor-tussen-hoofd-nagerecht laat ik varen. In plaats daarvan maak ik een tafel vol verschillende gerechten waar iedereen van kan peuzelen. Gezellig, lekker en geen gedoe met 'op tijd elke gang' opdienen.

Online kookles


  • 2,5 uur online kookles
  • 12 recepten
  • 7 feestelijke gerechten demonstreer ik in de videoles
  • heb je vragen? mail me gerust
  • je kunt tegelijk met me mee koken of alleen bekijken
  • alle recepten zijn vegan en/of vegetarisch en natuurvoeding, genoeg keuze voor iedereen
  • je krijgt tips en weetjes over natuurvoeding en koken tijdens de demo

Het menu

Papillotte* | verse groenten in een jasje
Caesarsalade |  winterse versie van een traditionele salade met spruitjes en boerenkool
Bietborani | romige spread met biet en dadels
Koolrabi gebraad | sappig en smaakvol met karwij en venkel
Pompoen bulgur hapjes | lekker frituren, altijd goed!
Skordalia | Grieks gerecht met pastinaak
Flatbread | zelf je broodjes bakken, een fluitje van een cent
Galette | het toprecept van Anna Jones, met kastanje, pompoen en pesto
Portobello's | pure umami met knoflook en komijn
Koolsalade |een top combinatie van rode kool, rogge brood en geroosterde sesamolie
Polentataart | zoet frissigheid met abrikozen en citroen
Luxe latte | variatie op koffie 

* de dik gedrukte gerechten demonstreer ik in de video

Praktische informatie


  • digitale receptenbundel met link naar opname
  • bestel de vegachecklist erbij als je meer wil weten over vega(n) koken
  • docent: Marion Pluimes