Een hartig hapje passend bij elke maaltijd


Met eenvoudige ingrediënten kun je de lekkerste gerechten maken, je moet er alleen even op komen!
In een keuken zonder vlees en vis valt er genoeg te experimenteren met smaakvolle producten als noten, peulvruchten en groenten. Het zijn fantastische voedingsbronnen vol vezels, eiwitten, vitamines, mineralen en natuurlijk smaak!
Je kunt er in een handomdraai heerlijke vegetarische burgers en hapjes van maken.
Want zeg nou zelf, de kant-en-klare varianten lijken nogal veel op elkaar.
Bij de burgers werken we ook met granen (ja, óók de glutenvrije) en natuurlijk met verse kruiden en spannende specerijen.

De soort burgers en snacks die we in deze workshop aanbieden zijn afhankelijk van het seizoen.
In de winter en het vroege voorjaar werken we wat groenten betreft bijvoorbeeld met bieten, pompoen of wortel. In de lente en zomer genieten we van courgette, tomaten of aubergine. Kortom, lekker variëren en genieten van vers en ambachtelijk voedsel. 
We maken vijf soorten burgers en/of balletjes met garnituur of bijpassende saus/dip.

- aardappelbonda's met yoghurtdip
- mungbonenburger met salsa
- gierstballetjes met dadeldip
- Noorse balletjes in mosterdsaus
- bietenburger

Praktische informatie


Actie

Datum: woensdag 18 mei

Tijd: 18.30-20.30 uur

Docent: Marion Pluimes
Locatie: Kookstudio De Groene Kookacademie, Mathildastraat 5B, Oosterhout

Parkeren: betaald op het Schapendriesplein