Een maaltijd voor elk moment van de dag


Soep, een fantastisch gerecht om op de gekste momenten te eten.
Als ontbijt, lunch of 4-uurtje, het kan allemaal.
Het is een geweldige bron van vezels, umami, goede vetten en vooral mineralen.
Je kunt er een lekker voorraadje mee aanleggen en het is ook makkelijk mee te nemen.
Met zelfgemaakte groentenbouillon als basis niet meer weg te denken uit jouw keuken!
Vegetarische (ik maak vaak ook vegan) soep is verwarmend, gezond en een medicinale krachtpatser.

Wat gaan we doen in les 1 ?


Tijdens deze online kookles maken we vier verschillende soepen, een volle geurige groentebouillon én laat ik zien hoe je zelf bouillonpasta maakt waar je nog wéken mee vooruit kunt.
Dit zijn de recepten die bereid worden tijdens deze les:
- knolselderij soep
- mosterdsoep op basis van een roux
- groentebouillon van schillen
- kikkererwtensoep met spinazie
- noodlesoep
- bouillonpasta

Wat gaan we doen in les 2 ?


Dit zijn de recepten die bereid worden tijdens deze les:
- kruidenbouillon
- venkel-kokossoep
- aardappel-prei soep met yoghurt
- wortel-champignonsoep met havervlokken
- bloemkool-amandelsoep
- linzen-groentensoep

Wat gaan we doen in les 3 ?


Het onderwerp van deze les zijn Zomerse soepen! Ik ben ze nog aan het bedenken maar deze gaan we zéker maken:

- gazpacho
- amandel-druivensoep
- knoflook-citroensoep
- geroosterde tomatensoep
- pinda-taugésoep
-oesterzwam shoarma soep

Praktische informatie