Wat denk je er van?
Op een fantastisch mooie plek in Limburg jezelf 4 dagen onderdompelen in de natuurvoedingskeuken?


Je gaat je huidige kennis en kookvaardigheden vergroten en dit met gelijkgestemden ervaren!
Op maandag van 15.00 uur tot vrijdag 10.00 uur ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:
Catering: menu en planning, porties, calculatie, opmaak, route, outillage.
Creativiteit en koken: stappenplan, proeven, presentatie.
Workshop en kookdemonstratie: inhoud, opbouw, uitvoering, calculatie, feedback.
Demonstratie van een maaltijd: presentatie kennis-vaardigheden.
Duurzaamheid en de invloed/macht van de kok.

Dit is geknipt voor jou als:


  • je enthousiast bent over de natuurkeuken 
  • je nog beter de natuurvoedingskeuken wil beheersen
  • je hebt een cateringbedrijf en je bent toe aan nieuwe input, recepten en technieken
  • je professioneel aan de slag wil met natuurvoeding of dit in je huidige werk wil verbeteren
  • je workshops of kookdemonstraties wil geven
  • je een bed & breakfast wil starten of verder ontwikkelen
  • je wil weten hoe je je brood kunt verdienen met koken
  • het je hartstikke leuk lijkt!

De opzet:


De zondag vooraf starten we met een online les. Vooraf ontvang je een ingrediëntenpakket voor de online les met de houdbare producten. De verse ingrediënten haal je zelf in huis.  Je krijgt les van kookdocent Marion Pluimes. Ze start met een kookdemonstratie en daarna ga je samen nog een gerecht koken. Verder nemen we de week door qua verwachtingen en verzoeken.

Je krijgt ook een voorbereidende opdracht:

  • je gaat op maandagavond nadat je rustig bent aangekomen een eigen gerecht bereiden voor het diner waarbij je vertelt over de reden van je keuze en  de gebruikte kooktechnieken.

Wat doen we dagelijks in de keuken:


  • ontbijt-lunch of diner bereiden volgens rooster
  • je krijgt begeleiding bij de kooklessen
  • er is dagelijks een kookdemo
  • je krijgt theorie met uitleg en begeleiding bij de opdrachten
  • je maakt een presentatie van je eindopdracht op donderdag: samen een buffet maken
  • je ontvangt feedback van docent en medestudenten
  • we sluiten af op donderdag met de uitreiking van het certificaat

Wat krijg je:


Onder professionele begeleiding ga je aan de slag en je ontvangt achteraf een syllabus met theorie en receptuur. We maken audio's of video's van de kookdemo's zodat je die later nog kan herbekijken. Er is ruimte voor eigen inbreng en je krijgt feedback op je gerechten. Het wordt een heerlijke week op een amazing plek!

Wat heb je aan het einde van de kookweek:


  • een stappenplan en uitwerking voor hoe jij een catering kunt uitvoeren
  • je hebt een eigen gerecht gecreëerd
  • een stappenplan en uitwerking voor jou eerste kookworkshop/demo
  • je hebt een kookworkshop/demo gegeven
  • je hebt heel veel gekookt
  • je bent meer zeker van jezelf in je vak als biokok
  • je hebt kookvriendjes gemaakt for life!

Op deze mooie plek is er ook even de tijd
voor een boswandeling of mijmering in de tuin.

Wat is de prijs?


Wees er snel bij, de kookweek zit nu voor ¾ vol!

Als je een oud-student bent van De Groene kookacademie betaal je de speciale GKA-prijs!
(gebruik de code: GKAJUNI21)

GKA prijs:                     € 897,-                        

Ben je geabonneerd op de nieuwsbrief? (meld je snel aan) Dan ontvang je een leuke korting van € 75,-!
(gebruik de code: NBGKA21)
Normale prijs              € 1074,-                      
(betaling in twee termijnen is mogelijk, vermeld dit bij je aanmelding)

Dit zit er bij de prijs inbegrepen:


  • alle kooklessen gedurende de week (online op zondag, ma-di-wo-do live)
  • ontbijt-lunch-diner- koffie & koek
  • receptenbundel, certificaat
  • vier overnachtingen
  • de afwas
  • alle ingrediënten
  • bedlinnen, handdoeken en toeristenbelasting

Wat er van je wordt verwacht:


Om te zorgen dat zo'n intensieve kookweek waardevol is, verwachten we ook jou inbreng. Samen ontdekken en testen is hartstikke leerzaam! Het is noodzakelijk dat je een relevante vooropleiding of ervaring hebt zoals een kookopleiding of kookervaring. Dit is duidelijk geen cursus voor starters, daar is onze basisopleiding voor. Heb je zin om actief deel te nemen aan de lessen en met elkaar feedback geven op de gerechten (ook die van 'de juf') dan zit je op de juiste plek. Je gaat superveel leren op een ontspannen en uitdagende manier.

 

Datum: 27  juni en 28 juni t/m 2 juli

Tijd: zondag online 13.00-14.30 uur

maandag 15.00 uur t/m vrijdag 10.00 uur

Docent: Marion Pluimes 

Locatie: Hof de Brulle, Wijlre

Coronaproof; ieder heeft een eigen kamer, en we verblijven op 1,5 meter in alle ruimtes.