voor het deeg

1 dl water
1 dl olijfolie
± 600 gr gebuild meel

voor de vulling
± 350 seitan (klein)
2 teentjes knoflook
100 gr wortel
2 eetl olijfolie
2 eetl paprikapoeder
1 theel kaneel
½ komkommer
peper-zout

Verwarm de oven voor op 215°c.
Maak een samenhangend deeg van water, olie en gebuild meel door water en olie in een kom te doen en zoveel meel toe te voegen tot het een kneedbaar deeg vormt wat niet plakt.
Laat dit afgedekt ± 30 min rusten op een koele plek.
Maak intussen de vulling.
Hak de seitan klein.
Pers de knoflook.
Was en snijd de wortel zeer fijn.
Verhit een pan en voeg de olijfolie toe.
Bak de seitan op een hoog vuur bruin.
Voeg knoflook, wortel, paprikapoeder en kaneel toe.
Bak dit mee.
Zet het vuur uit .
Breng op smaak met peper en zout.
Was de komkommer en en snijd deze in kleine blokjes.
Meng dit met het seitan mengsel.
Maak met het vormpje of een glas empanada's.
Vul ze met de seitan en druk stevig dicht.
Bak ze in de oven in 30 min. bruin.

 

Variatie:
Gebruik in plaats van seitan ook gerookte tofu, tempeh of gare bonen.

gka_carrot.png