4 dl volle yoghurt

125 gr besan (kikkererwtenmeel)
50 gr gebuild tarwemeel (speltmeel kan ook)
1 theel zout
1 eetl zwart sesamzaad
2 ½ dl water
1 eetl bakpoeder

250 gr paksoy
200 gr wortel
peper-zout
1 theel komijnpoeder
1 theel paprikapoeder
½ bosje munt
1 rode peper
1 theel geelwortelpoeder
1 eetl rijststroop

 

Doe de yoghurt in een natte theedoek en leg deze in een zeef.
Laat dit 1-2 uur uitlekken en schraap de yoghurt uit de theedoek.
(bewaar het vocht als smaakmaker in soepen en sauzen, = zuur)

Meng besan, gebuild meel, zout, sesamzaad en water tot een glad beslag.
Laat dit 30 min. weken. (maak intussen de raita's)

Voor de paksoy-raita:
Was de paksoy goed, snijd fijn en slink deze met aanhangend vocht.
Laat dit goed uitlekken.
Hak de munt fijn.
Meng paksoy, de helft van de uitgelekte yoghurt, ½ theel zout, peper naar smaak, munt, komijnpoeder en paprikapoeder.
Een kwartier laten intrekken.

Voor de wortel-raita:
Schil de wortel en rasp fijn.
Snijd het pepertje fijn.
Meng wortel, pepertje, ½ theel zout, de andere helft van de yoghurt, geelwortel en rijststroop.
Een kwartier laten intrekken.

Voeg bakpoeder toe aan het beslag, klop goed door en bak dunne flensjes in ghee of kokosvet.

gka_carrot.png