1 ui

400 gr rode linzen
2 eetl kokosolie
1 ltr water
2 blaadjes laurier
2 eet1 citroensap
1 theel zout

uien snipperen
linzen goed wassen tot er helder vocht vanaf komt
olie verhitten, uien caramelliseren, linzen kort meebakken, water erbij
laurier erbij en aan de kook brengen
koken tot gaar en dat de linzen uit elkaar gevallen zijn
op smaak brengen met zout en citroensap, eventueel meer dan recept, proeven
het moet dik vloeibaar zijn

Tarka A
3 st rode ui
4 eetl rozijnen
2 theel geelwortelpoeder
3 theel korianderzaad
1 dl sesamolie

ui fijn snipperen
in steelpannetje olie verhitten, ui fruiten
rozijnen erbij en mee verhitten
geelwortel en koriander erbij en mee verhitten
serveren op de dahl

Tarka B
1 dl sesamolie
30 gr gember, fijn hakken
4 teentjes knoflook, fijn hakken
1 theel komijnzaad
1 rode peper, fijn hakken

in steelpannetje olie verhitten, gember, knoflook en pepers fruiten
komijn erbij en mee verhitten
serveren op de dahl

gka_carrot.png