Tijdens de opleiding de Natuurkeuken werk je met natuurlijke, volwaardige biologische producten. Je leert hiermee lekkere, gevarieerde, vegetarische maaltijden te bereiden. Daarnaast leer je gebak maken met gebruik van volwaardige melen en natuurlijke zoetmiddelen.
De basisingrediënten zijn granen, noten, zaden, peulvruchten, verse groentes, fruit, zuivel en eieren.

Wanneer je de kneepjes van de natuurvoedingskeuken leert beheersen zul je merken dat deze keuken uitdagend en inspirerend is.Deze opleiding is praktisch van opzet, alles wat je leert kun je direct in je eigen gezinskeuken toepassen. Beroepsmatige toepassingen behoren daarbij ook tot de mogelijkheden. Voedingskundigen, diëtisten en therapeuten leren hun cliënten vakkundig begeleiden in de praktische omgang met natuurvoeding.

We bieden twee modules aan  en in de tweede module word je o.a. ook onderwezen in het plannen en uitvoeren van een kookworkshop. Tevens leer je kookdemonstraties geven.
Het leren plannen, voorbereiden en uitvoeren van een vegetarisch buffet voor evenementen van 10 tot 30 gasten behoort ook tot die lesstof. De precieze inhoud van deze module staat binnenkort op deze site.

Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is het leren koken van gerechten zonder daarbij een recept nodig te hebben. Dit is mogelijk door je zintuigen goed te gebruiken, je productkennis in te zetten en de juiste keukentechnieken te beheersen.

 

gka_pan.png