In deze unieke fermentatieworkshop gaan we op een natuurvoedingsmanier over volwaardige graanfermentaties leren, ze ervaren, bereiden en eten.

Over de hele wereld gebruiken volkeren deze technieken om granen beter verteerbaar en smakelijker te maken. Interessant om te realiseren is dat tijdens het fermentatieproces het graan 'voorverteerd' wordt en fytinezuur wordt afgebroken.

De gerechten en dranken die in deze workshop behandeld worden zijn met liefde en aandacht door onze fermentatie expert Peter van Berckel tot leven gebracht. Dat vraagt tijd en daardoor kun je niet 'even snel' in een middag granen laten fermenteren. Het onderwerp is zo leuk dat we er een belevingsworkshop van gemaakt hebben. fermenPeer legt alles uit en natuurlijk ga je alle spannende, levende fermentaties proeven!

Je maakt kennis met fermentatievormen en gerechten uit de hele wereld: Nederland, India, Ethiopië, Libanon, Rusland en meer.
En je leert de oude techniek om granen te eesten. Ook deze pre-fermentatie techniek maakt je granen veel beter verteerbaar.

Na deze workshop kun je thuis aan de slag om spannende, heerlijke en gezonde gerechten en dranken maken. Een receptenboekje neem je na afloop mee naar huis! 

De workshop duurt 4 uur en is inclusief maaltijd en receptenboek. 
De prijs is € 69,- incl. btw

locatie:  Amersfoort

gka_carrot.png